Bezoekers kunnen de modellen testen en zich laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen.
Bezoekers kunnen de modellen testen en zich laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen.

Fietsmerken presenteren hun nieuwe modellen bij Empella

Algemeen 1.125 keer gelezen

ERP | Benieuwd naar de nieuwtjes op fietsgebied voor het jaar 2020? Bezoek dan Empella Fietsen in Erp op vrijdag 25 of zaterdag 26 oktober. Verschillende grote merken presenteren er dan hun noviteiten.

De fietsspeciaalzaak in Erp probeert al bijna veertig jaar voor de markt uit te lopen. Zo lanceerde het vier jaar geleden als een van de eerste fietszaken in Nederland het Duitse merk Velo de Ville. De fabriek bestaat al zestig jaar, maar maakt sinds vier jaar een eigen collectie Velo de Ville. "En hoe? Bij Fietstest.nl kwam het merk als beste uit de bus. Het bijzondere, naast de eigen styling, is dat je je fiets zelf samenstelt. Online en samen met ons, zodat wij er het advies bij kunnen geven", vertelt Ad van Empel.
De ontwikkelingen gaan sowieso hard in fietsenland. Elektrisch is de norm geworden. Waar tot voor kort de accu op de bagagedrager lag, is die nu volledig geïntegreerd in het design. "Het zwaartepunt is naar het midden van de fiets verplaatst. Niet alleen heb je je bagagedrager weer vrij, het fietst ook nog eens veel prettiger. Ook positief: de capaciteit van de accu's is groter dan ooit. Ik heb hier straks een model staan met 1200 Watturen. Daar kun je mee naar Parijs fietsen zonder te 'tanken'."
Het eveneens Duitse merk Kettler komt op beide dagen met een demotruck naar Erp met daarin alle nieuwe modellen en noviteiten. "Totaal ander design dan Velo de Ville. Veel strakker", besluit Ad. Tijdens de show presenteren alle merken hun nieuwe prototypen. Bezoekers kunnen de modellen testen en zich laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen. De show is op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant