Blije gezichten tijdens de finaleavond.
Blije gezichten tijdens de finaleavond.

Rabobank viert winst tijdens finaleavond ClubSupport

Algemeen 892 keer gelezen

UDEN/VEGHEL | De uitslag van de Rabo ClubSupport werd op maandagavond 21 oktober op feestelijke wijze bekendgemaakt in Theater Markant in Uden. Dit jaar vierden de Rabobank samen met 600 bezoekers in Markant de winst. 330 verenigingen en stichtingen uit de dertien kernen van Uden, Veghel en Boekel gingen met een mooie cheque naar huis.

Nieuw dit jaar was de verdubbelaar. Een verrassingselement tijdens de avond voor alle verenigingen. Iedere vereniging maakte evenveel kans op het winnen van de verdubbelaar. Het bedrag van de cheques van Stichting 't Huufke uit Uden, WSC Zeeland en Stichting Leefbaar Venhorst werd hiermee verdubbeld.

Groei
Volkel Hartveilig, Heemkundekring Vehchele en IVN Uden kregen een extra bedrag van 500 euro als grootste groeiers, omdat zij ten opzichte van vorig jaar de grootste groei in het aantal stemmen hadden.
Het hoogste bedrag was voor Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Zij kregen 531 stemmen, wat gelijk staat aan 2.504,51 euro. De tweede plek was voor Stichting Kinderboerderij Uden met 2.400,74 euro en de derde plek ging naar AAtrium uit Veghel met 1.825,32 euro.

Onzichtbare helden
De feestelijke avond stond volledig in het teken van 'Samen vieren we de winst' waarbij ook aandacht was voor de onzichtbare helden van het verenigingsleven. Onzichtbare helden maken het mogelijk dat anderen hun hobby kunnen beoefenen. Ze zijn niet altijd zichtbaar maar wel van onschatbare waarde voor de verenigingen.
Professioneel wielrenner Jos van Emden inspireerde de zaal met zijn verhaal over zijn rol binnen het team Jumbo Visma. Soms gaat hij voor eigen succes, maar vaak fietst hij in dienst van zijn kopman. Dit maakt hem tot een drijvende kracht die onmisbaar is voor het team. Ook riep hij zijn eigen onzichtbare held, Herman Pruisken, op het podium om hem te bedanken.
Daarnaast waren er optredens van Koor Karakter, Turnvereniging V&K, Rosa en Willem van CHV Academy en Feestband De Dop.

Samen de winst vieren
Aan het einde van de avond kregen de verenigingen hun cheque overhandigd. Een gedeelte van de winst gaat naar de verenigingen en stichtingen. Zij zorgen ervoor dat mensen samenkomen en hun passie kunnen uitoefenen. Rabobank zorgt er onder andere voor dat deze verenigingen verbonden worden, samenwerken en van elkaar kunnen leren. Met de bijdrage van de Rabo ClubSupport ontvangen ze een steuntje in de rug om hun goede werk voort te zetten.

De gehele uitslag is terug te vinden op: www.rabobank.nl/clubsupport.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant