Eva Jinek, Jeroen Pauw en minister Grapperhaus luisteren naar Martijn Koning
Eva Jinek, Jeroen Pauw en minister Grapperhaus luisteren naar Martijn Koning Foto: Peter Kuijpers

Eva Jinek en Jeroen Pauw veroveren de Noordkade

Kunst en cultuur 3.740 keer gelezen

VEGHEL | Het was vooraf wat hectisch, maar de uitzending liep op rolletjes. Het was wat aanpassen voor BNN/VARA, maar de sfeer in oude graanfabriek was indrukwekkend. Ongeveer 250 belangstellenden maakten de talkshow in De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade van dichtbij mee. 

Gasten waren onder anderen minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Paul Depla burgemeester van Breda  en Thierry Baudet die tijdens de uitzending aanschoof.

Minister Grapperhaus wist ons desgevraagd na afloop te melden dat hij zelf niet uit Brabant komt, maar wel degelijk een binding heeft met onze provincie. "De binding is zelfs best groot, want mijn schoonmoeder komt uit Brabant. Ik ken de provincie goed." De minister sprak in de mooi aangeklede Afzakkerij met diverse mensen en was zeer benaderbaar. Ook Jeroen Pauw en Thierry Baudet begaven zich na afloop van de show in het publiek. Lodewijk Asscher moest wegens een kamerdebat afzeggen. Vanavond (vrijdag) is de tweede uitzending vanaf de Noordkade. Onder andere premier Mark Rutte reist dan naar Veghel af.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant