In de Wiebenga silo is een totaalkunstwerk ontstaan van Maria Kapteijns en Véronique Driedonks.
In de Wiebenga silo is een totaalkunstwerk ontstaan van Maria Kapteijns en Véronique Driedonks.

Kunstenaars in gesprek met kunstfilosoof Katja Rodenburg

Kunst en cultuur 730 keer gelezen

VEGHEL | Kunstfilosoof Katja Rodenburg bezoekt vrijdag 21 juni De Compagnie en gaat met Maria Kapteijns en Véronique Driedonks in dialoog over hun expositie 'Passanten'. Deze expositie op de Noordkade in Veghel is nog tot en met zondag 7 juli te zien.

Katja Rodenburg is filosoof en tentoonstellingen-curator. Vooral het proces van het maken van een kunstwerk, van idee tot uitvoering, heeft haar aandacht.

Zij schrijft in 'Ik, Ophelia' over onder andere John Everett Millais en hedendaagse fotografen als Rineke Dijkstra en Hellen van Meene. En in 'Armando en de melancholie van het scheppen' over de filosofische thema's in het werk van de kunstenaar Armando.

Op dit moment werkt zij aan haar onderzoek en boek over de Nederlandse kunstenaar Ad Dekkers.

De tentoonstelling is ingericht in de oude mengvoeder silo's op het voormalige industrieterrein van de CHV op de Noordkade in Veghel.
Veghel is ontstaan bij een punt in de Aa waar het zó ondiep was dat je de beek kon oversteken. En dus kwamen, en komen er nog steeds, vele passanten. Véronique Driedonks en Maria Kapteijns zijn in de historie van deze intrigerende plek gedoken en hebben water, boten en mensen die voorbijkomen verwerkt in grafiek, geluidsinstallaties, schaduwspel en video.

Het programma ziet er als volgt uit: vanaf 14.00 uur ontvangst en daarna volgt om 14.30 uur een inleiding door kunstfilosoof Katja Rodenburg bij het thema 'Passanten'. Om 14.50 uur is er een dialoog tussen Katja Rodenburg en de kunstenaars bij de werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant