Afbeelding

Literair festival het VerhAal in de natuur en het Aa-dal

Kunst en cultuur 991 keer gelezen

VEGHEL/HEESWIJK-DINTHER | Voor het eerst in de geschiedenis van Het VerhAal duurt het literaire evenement twee dagen. Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vindt de derde editie plaats. Het VerhAal wil bezoekers in contact brengen met de natuur in het Aa-dal tussen Veghel en Heeswijk-Dinther. Dat doen ze door middel van verhalen en andere kunstvormen.

Het Verhaal gaat zaterdagavond van start met de bekendmaking van de nieuwe gemeentedichters van Meierijstad en Bernheze.
Er is poëzie en spoken word en de band KnockOut zorgt voor een gezellig feestje aan de Aa. Midden in de natuur verrijst een heus podium met uiteraard een bar en een band.
Een optreden van KnockOut is high energy, dansbaar en 100 procent live. De negen (!) enthousiaste muzikanten zorgen voor een bijzonder feest aan de Aa. Ook hiervoor is de toegang gratis, dus mis deze feestelijke start van het VerhAal niet (op de route: nummer 7).

Op zondag is er de hele dag van alles te zien en beleven. Zie het programma voor alle optredens en acts. We lichten er een paar dingen uit:

YogAa in de natuur: ontspannen en energiek beginnen aan de dag
Voordat de wandeling of fietstocht begint, kan iedereen meedoen met de yogAa-les van Esther Deckers. Start 10.30 uur op de houten vloer in de buurt van de Kilsdonkse Molen (op de route nummer 8). Voor jong en oud.

Tangosalon in de buitenlucht
Liefhebbers van tango kunnen hun hart ophalen. Voor een echt zwoele, zomerse sfeer zorgt Tangoschool El Corazón uit Den Bosch. Om 13.00 uur geven zij een openbare les Argentijnse Tango. Daarna kun je de hele middag tango dansen in de open lucht bij de tangosalon aan de Aa. De dansvloer ligt klaar (nummer 8).

Poëziepodium bij de Kilsdonkse Molen
Bij de molen is een buitenpodium ingericht voor poëzie. Met optredens van onder andere: Johan Meesters, Ingrid van Doorn, Poëzie Podium Oss, Hans van der Kleij, Jeroen van de Crommert, Hans Manders, Ad van Schijndel en uiteraard de nieuwe gemeentedichter van Bernheze.

Verhalen en gedichten in de Bibliotheektuin in Veghel
In de bibliotheektuin aan Aa worden verhalen verteld door onder andere: Carolyt Koops, Pieke Franssen, Cor Swanenberg en kun je kennismaken met de kersverse gemeentedichter van Meierijstad.
Binnen in de bibliotheek is een expositie van Cindy van Woudenberg.

Het VerhAal over laaggeletterdheid
Tijdens het festival vertelt de organisatie het verhaal over laaggeletterdheid.
Özcan Akyol vertelt bijvoorbeeld over zijn jeugd, Sofie van den Krommenacker kruipt in een prachtige monoloog in de huid van een laaggeletterde vrouw en Maurice de Greef belicht het verhaal vanuit zijn rol als hoogleraar op het gebied van laaggeletterdheid. Ze zijn te vinden in de Aa-broeken, op de route aangegeven met nummer 4.

Aa-landers presenteren zich met streekproducten
Tussen alle eigenzinnige optredens en exposities van zowel professionele als amateurkunstenaars is er een ware proeverij ingericht met allemaal streekproducten uit het Aa-land.
Vlakbij de Kilsdonkse molen langs de Aa (tussen nummer 7 en 8) staan culinaire ondernemers uit het Aa-dal. Van wijn en bier tot kaas en worst. En ja, zelfs hemels ijs is tijdens het festival aanwezig. Prachtige verhalen over hoe al deze producten worden gemaakt en waarom juist deze ondernemer zijn passie en zijn producten wil delen met het publiek. "Het gaat erom dat je verrast wordt, dat je iets nieuws ziet, hoort, ruikt en proeft", vertelt Geert van Winery and Herbs uit Schijndel.

Helpende handen zijn zeer welkom
Tijdens literair festival het VerhAal sta je de hele dag tussen voorstellingen, bezoekers, artiesten, collega's. Super gezellig om te doen en leuk om mee te maken.
De organisatie vraagt:
- Sjouwers en bouwers, voor de diverse podia, zitplaatsen en vloeren. Gastvrouwen en -heren voor de ontvangst en begeleiding van artiesten en publiek.
- Publieksbegeleiders.
- Promotiemakers voor social media Fotograaf.
- 'Runners', die flexibel inzetbaar op de dag zelf en in de aanloop.

Ben je beschikbaar in het weekend van 17 en 18 augustus en liefst ook in de dagen ervoor en erna voor de op- en afbouw? Meld je dan aan: info@hetverhaal.nu. Of bel naar: 0620634694.

De organisatie van dit VerhAal is in handen van: Bernhezer Kunstkring, De Compagnie Veghel, Bibliotheken van Heeswijk-Dinther en Veghel en Kilsdonkse Molen.
De organisatie dankt iedereen die het VerhAal mede mogelijk maken: gemeenten Bernheze en Meierijstad, Rabobank Oss-Bernheze, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, TRV-Bernheze, Reijers Kaartproducties, Schellen boeken, DontMind en Buro Tweevoud.

Meer informatie is te vinden op: www.hetverhaal.nu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant