Afbeelding
Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Acteren kun je leren bij Phoenix Cultuur

Kunst en cultuur 470 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Theaterplezier, improvisatie, spel uitdagingen, dansen, muziek en samen met (nieuwe) vrienden toewerken naar een toffe eindvoorstelling. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de theatercursussen 11+ en 14+ die door theatermaker en docente Annabelle Morvan wekelijks verzorgd worden bij Phoenix Cultuur in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode.

De theaterafdeling van Phoenix Cultuur is inmiddels van start gegaan met het nieuwe cursusseizoen. Wekelijks komen beginnende en gevorderde spelers, jong en oud, op les bij een van de theaterdocenten op diverse leslocaties in Meierijstad. Theatermaker en docente Annabelle Morvan geeft wekelijks theaterles aan kinderen vanaf 11 jaar. Annabelle: "Om mee te doen aan een cursus theater hoef je niet heel ervaren te zijn. Ook een gouden keeltje is geen must. Als je graag wilt spelen, schrijven, meedenken over decor en kleding en zin hebt om de sterren van de hemel te spelen, dan is een theatercursus echt iets voor jou."

In de theatercursus voor kinderen vanaf 11 jaar leren ze om te improviseren, werken ze met mooie theaterteksten, maar ook dansen en muziek komen aan bod. Kinderen hoeven voor deze cursus geen ervaring te hebben. Samen met andere spelers werken ze in de tweede helft van het cursusjaar toe naar een toffe voorstelling die ze enkele keren spelen tijdens Theaterfestival Windkracht in april 2020. Als ze een aantal jaar hebben meegedaan aan deze cursus, kunnen ze doorstromen naar de musicalproductiegroep.

Kinderen die 14 jaar of ouder zijn en al (een beetje) acteerervaring hebben, kunnen instromen in de theater 14+ groep. Samen met andere (ervaren) spelers en Annabelle verdiepen en verbeteren ze hun spel. Ook tijdens deze jaarcursus maken ze samen een mooie theaterproductie met muziek en dans, die ze voor publiek opvoeren tijdens Theaterfestival Windkracht in april 2020.

De theater jaarcursussen zijn inmiddels van start gegaan, maar geïnteresseerden kunnen nog steeds instromen. Meer informatie, een gratis proefles aanvragen en inschrijven via www.phoenixcultuur.nl of 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant