Jeugdjournaal maakte opnames bij het Zwijsen College in Veghel.
Jeugdjournaal maakte opnames bij het Zwijsen College in Veghel.
VIDEO

Jeugdjournaal maakt opnames bij Zwijsen College

Onderwijs 2.376 keer gelezen

VEGHEL | Het Jeugdjournaal was aanwezig bij het Zwijsen College Veghel op donderdag 8 november. Dit in verband met een item over de Dag van de Franse taal. De uitzending vindt plaats op donderdag 8 november om 19.00 uur op NPO3.

Tijdens deze dag gaat er meer aandacht uit naar de Franse taal. Het gaat niet alleen over Frankrijk, maar over alle landen waar Frans wordt gesproken. Frans wordt op dit moment door 300 miljoen mensen wereldwijd gesproken op alle werelddelen, niet alleen Europa, maar Noord Amerika (Québec), Zuid Amerika, Caraïbisch gebied, in Afrika en ook in het verre Oosten (Nieuw Caledonië en Tahiti). Een taal met een eigen dynamiek en die weer een heel andere kijk op sommige dingen biedt. Het Zwijsen College had verschillende dingen op deze dag. Een docent had een klassieke Citroen 2CV meegenomen, het lelijke eendje in de volksmond. Er was Franstalige muziek te horen, gemaakt door de docenten, dit uiteraard met een gitaar en accordeon. Ook hingen er vlaggen en rozetten. Elke les werd deze dag behandeld op zijn eigen manier. Er waren zelfs lessen waarbij eigen gemaakt Frans eten was. Er was een beamer en die had eerst een diaporama met 40 dia's uit de hele wereld, en na 12.00 uur hebben we ze video-clipjes gedraaid van moderne Frans zangers (Maître Gims, Stromae, Louane, etcetera).


Het Facebook bericht.

Het Jeugdjournaal
Via een Facebook bericht van de Dag van de Franse taal, gedeeld door Harry Ros (docent Frans), werd de interesse van Het Jeugdjournaal gewekt. Vervolgens hebben ze opnames gemaakt van een brugklas les. Hierna zijn ze gaan filmen in de aula, waar de muziek was en de aankleding. De uitzending vindt plaats op donderdag 8 november om 19.00 uur op NPO3.


De leraren zingen Franstalige muziek.

Jeugdjournaal maakte opnames bij het Zwijsen College in Veghel.
Dag van de Franse Taal Zwijsen Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant