Inbreng voor profielschets eerste burgemeester Meierijstad

Politiek 432 keer gelezen

EERDE | De dorpsraden van Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Wijbosch, en Zijtaart hebben maandag 31 oktober in gezamenlijkheid en eendracht via de mail een brief gestuurd naar alle negen politieke partijen die gaan deelnemen aan de verkiezing van de eerste gemeenteraad van Meierijstad.

In deze brief attenderen de tien dorpsraden de toekomstige fracties op het gegeven dat hen na hun aantreden al direct een zeer belangrijke taak wacht. Vertegenwoordigers van alle fractie gaan dan immers deel uitmaken van de vertrouwenscommissie. Deze commissie heeft als taak de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Meierijstad op te stellen.
In het belang van de inwoners van de dorpen Boerdonk, Boskant, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide, Nijnsel, Olland, Wijbosch, en Zijtaart dringen de dorpsraden bij alle partijen aan om onderstaande competenties op te nemen in de op te stellen profielschets:
- De nieuwe burgemeester heeft naast aandacht voor (de belangen van) de inwoners van de kernen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode oprechte interesse voor (de belangen van) de inwoners van de tien kleine kernen.
- Zij/hij draagt de saamhorigheid van de tien kleine kernen gezamenlijk en iedere kern afzonderlijk een warm hart toe en draagt een steentje bij aan de uitbouw daarvan.
- Zij/hij heeft oprechte interesse voor de leefbaarheid van de tien kleine kernen en de daarmee verbonden problematieken. Zij/hij gaat, in goed overleg en in goede samenwerking met de wethouders, van harte actief op zoek naar haalbare oplossingen.
De gezamenlijke dorpsraden zijn zeer benieuwd naar de reacties van de politieke partijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant