Menno Roozendaal wordt gesteund door Riny van Rinsum en Ahmet Marcouch (Foto: Peter Kuijpers).
Menno Roozendaal wordt gesteund door Riny van Rinsum en Ahmet Marcouch (Foto: Peter Kuijpers).

'Een jongerencentrum is een luxe voor de jeugd'

Politiek 823 keer gelezen

VEGHEL | Tweede Kamerlid voor de PvdA Ahmed Marcouch was afgelopen vrijdag op werkbezoek in Veghel. Hij bezocht onder andere het PieterBrueghelHuis, de Proeffabriek en Jongerencentrum De Kluis. Op die laatste locatie ging hij in gesprek met jongerenwerkers Katja Vermeer en Maarten Bevers. Later vanavond vindt er nog een debat plaats tussen de Veghelse jeugd en de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 23 november in Meierijstad.

Marcouch werd in De Kluis vergezeld door onder andere de Veghelse wethouder Riny van Rinsum en lijsttrekker van de PvdA Meierijstad Menno Roozendaal. Ze luisterden vooral naar hetgeen Maarten en Katja te vertellen hadden. "Het is moeilijk om goede vrijwilligers te vinden. Daarom verrichten we zelf veel werk in het jongerencentrum", aldus Maarten. Collega-jongerenwerker Katja is het met hem eens. "Het is niet altijd makkelijk werk, maar dat hoort erbij. De groep jongeren die hier komt is heel divers. Er komen veel verschillende nationaliteiten in De Kluis." Ook de samenwerking met Stefan van de Ven en de gemeente Veghel werd geroemd. 
Marcouch vindt de aanwezigheid van een jongerencentrum belangrijk en was erg positief over de werkwijze van De Kluis. "Het jongerencentrum moet geen hangplek zijn voor etterbakken. Het terrein is van jullie. Het is een luxe voor de jeugd."

Lees meer over het bezoek van Marcouch aan Veghel in de Stadskrant Veghel van woensdag 16 november.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant