De overeenkomst werd maandagochtend in Schijndel ondertekend.
De overeenkomst werd maandagochtend in Schijndel ondertekend.

Meierijstad, Bernheze en Boekel bekrachtigen samenwerking op het gebied van Sociale Zaken

Politiek 884 keer gelezen

VEGHEL | De stuurgroep van de toekomstige gemeente Meierijstad heeft besloten dat de sociale dienst binnen de gemeente Meierijstad wordt opgezet. De huidige intergemeentelijke sociale dienst Optimisd wordt ontbonden. Meierijstad zal per 1 januari de diensten op gebied van werk en inkomen ook voor Boekel en Bernheze uitvoeren. De hiervoor opgestelde dienstverleningsovereenkomsten werden maandagochtend ondertekend door de burgemeesters van de gemeenten Bernheze, Boekel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

In deze overeenkomst is vastgesteld dat de taken op het gebied van werk en inkomen door de sociale dienst van de gemeente Meierijstad worden uitgevoerd voor de gemeenten Bernheze en Boekel. Er wordt onder meer in afgesproken dat de gemeenten Bernheze en Boekel betrokken blijven bij het beleid en de uitvoering en daarbij de ruimte behouden voor eigen beleidskeuzes en lokaal maatwerk.

De overeenkomst werd maandagochtend in Schijndel ondertekend door de burgemeesters van Bernheze, Sint-Oedenrode, Boekel, Veghel en Schijndel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant