Afbeelding

Brief van de oppositie aan Eus Witlox

Politiek 1.026 keer gelezen

VEGHEL | De oppositie heeft vrijdag een brief gestuurd naar Eus Witlox van TEAM Meierijstad. Hij voert al winnaar van de verkiezingen gesprekken om een coalitie te vormen met het CDA, de VVD en de PvdA. De oppositiepartijen schreven een brief met een oproep die hieronder te lezen is: 

Geachte heer Witlox,

Naar het zich laat aanzien wordt er de komende weken gebouwd aan een coalitie van vier partijen. Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA stevenen af op de vorming van het eerste College van de nieuwe gemeente Meierijstad.

Wij, lijsttrekkers van de partijen die naar verwachting de oppositie vormen, doen een dringend beroep op u en uw gesprekspartners om het aantal fte aan wethouders te beperken tot vijf. Dat is al meer dan op basis van het inwoneraantal logisch is en voldoet, dunkt ons, prima om het extra werk te verrichten dat bij de start van een nieuwe gemeente voorbij komt. Ter vergelijking: de gemeenten 'sHertogenbosch (108.000) en Tilburg (213.000) kunnen het ook af met vijf wethouders.

Door deze beperkingen houden we de kosten enigszins in de grip. Mogelijk nog belangrijker: we werken zo aan het vertrouwen bij de inwoners van onze nieuwe gemeente. We willen graag voorkomen dat de indruk ontstaat dat de coalitiepartijen baantjes willen regelen voor de beoogde bestuurders.

Hoogachtend,
Ruud Merks (SP)
Marrik van Rozendaal (D66)
Peter Verkuijlen (Gemeentebelang Meierijstad)
Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel)
Thijs van Zutphen (Lijst Blanco)

 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant