De gemeente Meierijstad onderneemt geen extra acties om de jeugd naar de stembus te trekken (Foto: Peter Kuijpers).
De gemeente Meierijstad onderneemt geen extra acties om de jeugd naar de stembus te trekken (Foto: Peter Kuijpers).
VIDEO

Geen acties om opkomst Tweede Kamerverkiezingen te vergroten

Politiek 960 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad houdt geen extra acties om het opkomstpercentage in Meierijstad tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op te schroeven.

Een woordvoerder van de gemeente Meierijstad laat desgevraagd weten dat 'de gemeente Meierijstad de verkiezingen promoot via de website en social media. Omdat het gaat om een verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer is er vanuit het Ministerie een grootscheepse landelijke campagne om de opkomst te bevorderen'. Er komt geen mobiel stembureau. De overige 42 stembureaus blijven gehandhaafd. Veel mensen weten nog niet wat ze gaan stemmen. "De stemwijzer is een voorbeeld van een hulpmiddel. Er staat een link op onze gemeentepagina", aldus een woordvoerder.

Jeugd
Tim Hofman doet er alles aan om de jeugd naar de stembus te krijgen. De gemeente Meierijstad laat weten dat het belangrijk is voor de jongeren om te gaan stemmen zodat er met hun belangen en wensen rekening wordt gehouden. Zelf worden er geen extra acties ondernomen om de jeugd naar de stembus te trekken. "Landelijk wordt dit verzorgd door het Ministerie. Lokaal gebruiken we hiervoor social media", laat een woordvoerder van de gemeente weten.


Tim Hofman probeert de jeugd onder andere via YouTube enthousiast te krijgen voor politiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant