De fractie van HIER.
De fractie van HIER.

Team Meierijstad wordt HIER

Politiek 1.452 keer gelezen

VEGHEL | De leden van Team Meierijstad (fractie van zes) hebben donderdagavond besloten verder te gaan als HIER. De boodschap in de algemene ledenvergadering was: "Wij wonen hier, wij werken hier, wij sporten hier. Wij hebben ons uit de verschillende kernen verenigd in een lokale politieke partij voor onze gezamenlijke wensen en doelen. Samen gaan wij voor het beste voor hier", aldus HIER. 

"Een nieuwe naam die past bij de doelstelling van onze partij om er te zijn voor alle mensen in Meierijstad", aldus voorzitter Jeanne Hendriks. Na de breuk binnen de fractie van Team Meierijstad hadden de leden afgesproken dat de partij een nieuwe naam zou krijgen. Jeanne vervolgt: "We zochten een nieuwe frisse naam die uniek is in het politieke landschap en die het gevoel van onze partij uitstraalt." De naam HIER geeft aan dat de leden van hier én voor hier zijn. Naast de nieuwe naam heeft de partij ook een nieuw logo.

Fractievoorzitter Mari van der Aalsvoort zegt: "Wij zijn erg blij met onze nieuwe naam en logo. We voelen een fris elan binnen onze fractie. Zeker ook samen met onze nieuwe wethouder. We hebben veel zin om aan de slag te gaan onder de nieuwe naam, maar met het vertrouwde partijprogramma."
Vanaf nu bestaat de fractie uit Mari van der Aalsvoort (Schijndel), Miranda Kerkhof (Schijndel)/Ülkü Ögüt (Veghel), Marischka Klotz (Schijndel), Arie Smetsers (Sint-Oedenrode), Peter Verbraak (Sint-Oedenrode), Erik de Vries (Veghel/Zijtaart) en wethouder Rik Compagne (Sint-Oedenrode). "Met deze brede fractie met wortels in de drie hoofdkernen wordt het belang van Meierijstad goed behartigd", aldus de voorzitter Jeanne. "Het bestuur van de lokale partij is, naast de voorzitter, in handen van Robert Elbertse (penningmeester), Leyla Soysal (secretaris) en Frans Cruysen (bestuurslid). Met deze fractie, het bestuur en een achterban van zo'n 50 leden hebben we een enthousiast team met vele kwaliteiten, ik heb er vertrouwen in dat we een betrouwbaar en vooruitstrevende lokale stem kunnen laten horen en zien in de resterende raadsperiode", besluit Jeanne. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant