FC Vriendinnenweekend: Gerke, Paul, Laurent en Maarten wonnen afgelopen jaar het beachvolleybaltoernooi.
FC Vriendinnenweekend: Gerke, Paul, Laurent en Maarten wonnen afgelopen jaar het beachvolleybaltoernooi.

Opzet beachevenement Veghel veranderd: 'Het was tijd voor iets anders'

Sport 1.807 keer gelezen

VEGHEL | Beach Sport Veghel heeft de opzet van het jaarlijkse beachevenement op de Hazelberg in Veghel veranderd. Het beachsoccertoernooi verdwijnt en daar komt op zaterdag 10 augustus een Beach Beer Pong Tournament voor terug. Op zondag 11 augustus keert het volleybaltoernooi gewoon terug. "De laatste jaren is het volleybaltoernooi een stuk populairder geworden dan het voetbaltoernooi", vertelt Pim van der Sanden van de organisatie. Op maandag 12 augustus is er een horecatoernooi.

Tiny's Beach op de Hazelberg is al jaren het decor van een Veghels beachsoccertoernooi. Dit jaar heeft de organisatie besloten om het toernooi te vervangen voor een alternatief. Pim legt uit: "Er zijn zo ontzettend veel beachsoccertoernooien in de buurt dat het deelnemersveld steeds verder afnam. Het was tijd voor iets anders. We hebben besloten om het eruit te gooien en het te vervangen door een beachpongtoernooi." Over de precieze invulling worden momenteel brainstormsessies gehouden en er wordt informatie ingewonnen bij vergelijkbare initiatieven. "Het wordt een variant op het populaire beerpong. We zijn nog in overleg over welke ballen en bekers we gaan gebruiken en of we bijvoorbeeld een net plaatsen." Iedereen boven de 18 mag meedoen. De organisatie wil er een laagdrempelig toernooi van maken. "Natuurlijk zit er een spelelement in, maar het moet vooral leuk en gezellig zijn. We starten rond de klok van 13.00 uur en de finale wordt rond 18.00 à 19.00 uur gespeeld. Dat geldt overigens ook voor het beachvolleybaltoernooi op zondag."

'Gezellige party'
Zowel op zaterdag als op zondag is er na afloop ruimte voor een feestje. Beach Sport Veghel zorgt voor (alcoholische) versnaperingen en muziek. "Het moet een gezellige party worden zonder te veel poespas. Wij maken er geen festival van. Daar hebben we op Tiny's Beach niet echt de ruimte voor en dat hoeft van ons ook niet. Het moet gewoon leuk zijn", vertelt Pim.

Twintig teams
Inschrijven voor het beachspongtoernooi, beachvolleybaltoernooi of het horecabeachvolleytoernooi kan via: www.beachsportveghel.nl. Een team voor het Beach Beer Pong Tournament bestaat uit twee personen. Zij betalen 15 euro per koppel en krijgen daar vier consumptiebonnen voor terug. Bier/Wijn voor en tijdens het toernooi zit niet bij het inschrijfgeld inbegrepen. Hier komt wel een actie voor.
Een beachvolleybalteam bestaat uit vier spelers. "Je team kan uit meerdere spelers bestaan, zodat je kan door wisselen. Maar pas op dat je niet met te veel bent. De ervaring leert dat iedereen toch graag wil spelen", besluit Pim. Het inschrijfgeld is 50 euro per team. Vorig jaar deden er ongeveer twintig team mee. De organisatie hoopt dat aantal te evenaren.

Vragen? Mail naar: contact@beachsportveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant