Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het winnende team samen met een jonge fan.
Het winnende team samen met een jonge fan.

FC Vriendinnenweekend prolongeert beachvolleybaltitel

  •   1507 keer gelezen   Sport

VEGHEL |  Op De Hazelberg tussen Veghel en Vorstenbosch vond afgelopen zondag het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi plaats. FC Vriendinnenweekend prolongeerde de titel door in de finale overtuigend af te rekenen met FC Snor.

De wind was zondag gaan liggen en het zonnetje kwam een aantal maal voorzichtig door. De omstandigheden voor een dagje beachvolleybal op Tiny's Beach waren prima. Met twintig teams was de organisatie dik tevreden. Het toernooi verliep sportief en de deelnemers gingen op een gezellige manier met elkaar om.

Leuke finale
Uiteindelijk nam FC Snor uit Erp het op tegen de titelverdediger en gedoodverfde favoriet FC Vriendinnenweekend uit Veghel. In een hoogstaande en leuke finale wonnen de Veghelaren in twee sets. Dit tot vreugde van de vele supporters die duidelijk een lichte voorkeur hadden. 
Voor Maarten Klopstra was het zelfs zijn derde titel op en rij. Hij kon na afloop zijn geluk dan ook niet op. "Geweldig om dit leuke toernooi voor de derde keer op en rij te winnen. We hebben een paar spannende wedstrijden gespeeld. Ik vond dat het niveau dit jaar weer vrij hoog lag. We hebben serieuze tegenstand gehad, maar als je voor het derde jaar achter elkaar kampioen wordt dan ben je de terechte kampioen", vertelt Maarten met een knipoog. 

Gerke van den Akker, Thijs Jonkers, Maarten Klopstra en Laurent Smits waren afgelopen zondag de sterkste. 

Beachvoetbal
Er was dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen beachvoetbaltoernooi. Pim van der Sanden van Beach Sport Veghel legt uit waarom niet: "Er zijn zo ontzettend veel beachsoccertoernooien in de buurt dat het deelnemersveld steeds verder afnam. We hebben daarom besloten om het eruit te gooien en ons echt te richten op het beachvolleybaltoernooi." 

Meer berichten