Afbeelding

Zwemvierdaagse Veghel in de herfstvakantie

Sport 518 keer gelezen

VEGHEL | In de herfstvakantie houdt VZ&PC Nautilus alweer voor de negende keer de nationale zwemvierdaagse. Ook dit jaar zal dit evenement plaatsvinden in Laco sportcentrum Veghel (zwembad De Beemd).

De zwemvierdaagse wordt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober gehouden. Door het evenement over vijf dagen te verspreiden heeft iedereen de mogelijkheid om één avond te missen, maar alle vijf de dagen komen zwemmen mag natuurlijk ook. Op maandag kan er tussen 18.15 en 19.15 uur gezwommen worden, de andere dagen van 18.15 tot 20.00 uur.

Banen zwemmen
De zwemvierdaagse is geschikt voor iedereen met minstens zwemdiploma A. "Als wij merken dat kinderen bijvoorbeeld met bandjes zwemmen, dan worden zij uit het water gehaald en van verdere deelname uitgesloten, omdat dit echt te gevaarlijk is", aldus de organisatie. Zwemmers tot en met 12 jaar zwemmen iedere dag tien banen (250 meter) evenals iedereen boven de 64 jaar. Ben je tussen de 13 jaar en 64 jaar dan zwem je twintig banen (500 meter). Natuurlijk mogen er ook meer banen gezwommen worden.

Spelactiviteit
Deelnemers zijn vrij in de zwemslag die ze willen zwemmen en mogen daarin zoveel als gewenst wisselen. Als de kinderen hun verplichte baantjes hebben gezwommen, wordt er van dinsdag tot en met donderdag een spelactiviteit georganiseerd in het kleine bad.

Kleurwedstrijd
Voor kinderen tot 12 jaar heeft de organisatie weer een kleurwedstrijd waarbij prijzen te winnen zijn.
De kleurplaat moet uiterlijk donderdag 17 oktober ingeleverd zijn, zodat het personeel van Laco de winnaars kan selecteren.

Inschrijven
De kosten voor deelname aan de zwemvierdaagse voor niet-leden is 10 euro. Hiervoor kun je vijf dagen komen zwemmen en krijg je na afloop een medaille en een oorkonde van deelname. Bovendien biedt de organisatie op enkele dagen een gezonde hap aan na het zwemmen.
Inschrijven kan ook nog op maandag 14 en dinsdag 15 oktober. Inschrijven kost dan 12 euro. Alle kinderen die het boekje hebben gekregen van Sjors Sportief kunnen via deze weg inschrijven voor 7,50 euro.
Aanmelden voor de zwemvierdaagse kan bij de balie van het zwembad. Online aanmelden is eveneens mogelijk en kan via www.vzpcnautilus.nl. Onder het kopje zwemvierdaagse staat een link voor het online inschrijfformulier.

Voor iedereen
De zwemvierdaagse is er voor iedereen. Aan de zwemvierdaagse kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen. "Vorig jaar hadden wij onze top van 115 deelnemers, dus er kunnen er nog een paar bij", zo laat de organisatie weten.
"Zeker voor kinderen die er verder niet op uit trekken in de herfstvakantie is het een leuke manier om toch iets sportiefs te doen. Daarnaast mogen zij ook hun vader, moeder, opa en oma mobiliseren om mee te zwemmen met de vierdaagse. Ook zij moeten natuurlijk wel vier avonden vol maken. Ook in het kader van het project JOGG is dit een uitstekend evenement", besluit de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant