Afbeelding

'Samen sporten werkt verbindend'

Sport Bedrijvig Meierijstad 611 keer gelezen

Fitter van lichaam en fitter van geest: dat is wat Boudewijn de Poorter ondernemers belooft. Vorig jaar startte hij met zijn onderneming Frisss: mountainbikeclinics, gecombineerd met een voedzaam ontbijt en energieke intervisie.

Waar staat Frisss voor?
"We dagen ondernemers uit om zich fysiek en mentaal bloot te stellen. Dat doen we via een mountainbiketraining, gericht op techniek en conditie, uiteraard afgestemd op het niveau van de deelnemers. Daarna ontbijten we met zijn allen en starten we een reflectie-/intervisiesessie: fris van geest sparren we over uiteenlopende uitdagingen waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen."

Waarom denk je dat je concept bestaansrecht heeft?
"Er zijn natuurlijk meer partijen die clinics geven. Maar juist de combinatie van sport en intervisie maakt ons anders. Het mooie is dat samen sporten verbindend werkt. Door de inspanning deel je gemakkelijker en komt het gesprek vanzelfsprekender op gang. Bijvangst is een mooi open netwerk. De volgende stap is het concept nu uitbouwen naar clinics met managers/werknemers."

Waar zit de winst voor de deelnemers?
"Iedere ondernemer heeft unieke kwaliteiten, maar ook zaken waar hij minder affiniteit mee heeft. Marketing, automatisering, personeel… Je kunt niet altijd een duizendpoot zijn, ook al wordt dat wel van je verwacht. Door te reflecteren met anderen ontdek je nieuwe inzichten die je verder helpen."

Wat is jouw rol in dat proces?
"Ik zorg dat het gesprek goed verloopt. Zo stellen we bijvoorbeeld altijd open vragen. En: het is niet nodig om meteen in oplossingen te denken. Het is veel leerzamer om iemand inzichten te geven en hem vervolgens zélf te laten bepalen wat hij ermee kan."

Waar haal je zelf voldoening uit?
"Vroeger wilde ik graag sportleraar worden, maar intussen weet ik dat ik het omgaan met collega-ondernemers ook heel leuk vindt. En als een deelnemer concrete resultaten boekt dankzij de inzichten die hij hier heeft opgedaan, geeft mij dat steeds weer nieuwe energie."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant