Geel-Zwart kent een teleurstellende competitiestart.

Teleurstellende en onnodige nederlaag Geel-Zwart Dames 1

Sport 300 keer gelezen

VEGHEL | HOD Dames 1 was afgelopen weekend de tegenstander van Geel-Zwart. In een eerdere oefenwedstrijd bleven de drie punten verdiend in Valkenswaard, maar zondag was het tijd voor het echte werk. Beide teams hadden nog maar drie punten in totaal en waren dus gebrand om te winnen.

Geel-Zwart begon naar eigen zeggen als underdog aan de wedstrijd. Dit bleek nergens voor nodig. HOD creëerde weinig kansen, de dames uit Veghel stonden goed te hockeyen en hadden zelf mogelijkheden om de score te openen. Helaas voor de Veghelse hockeysters gebeurde dit niet. Zo ging het in het eerste en tweede kwart redelijk gelijk op. Geel-Zwart speelde een stuk beter dan vorige week, maar de dames vergaten zich voor rust te belonen met een treffer.
Na de rust was Geel-Zwart het even kwijt, het liep niet zoals in de eerste helft. HOD strafte dat direct af. Uit twee corners wisten de dames uit Valkenswaard net zo vaak te scoren.

Scoren
Geel-Zwart gaf niet op en bleef hopen op de aansluitingstreffer. De Veghelse hockeysters domineerden het laatste kwart. Er werd goed gespeeld, er werden kansen gecreëerd en corners afgedwongen, maar scoren lukte zondag niet. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een teleurstellende en onnodige 2-0 nederlaag.