Pim de Vries (17) schermt de bal af. Luuk van de Donk (5) kijkt of dat goed gaat.
Pim de Vries (17) schermt de bal af. Luuk van de Donk (5) kijkt of dat goed gaat. Foto: Peter Kuijpers
+video

Attacus mannen nipt onderuit tegen MSV Zeemacht Den Helder 87-90

Sport 685 keer gelezen

VEGHEL – Het betrof een bekerduel voor de Veghelaren. Wellicht dat het vroege aanvangstijdstip van 19.00 uur dit wel aangaf. Het klassenverschil is één klas. Zeemacht Den Helder speelt overgangsklasse de Veghelaren daar een klasje onder. Speltechnisch deden de twee teams niet veel voor elkaar onder. De scores bij Zeemacht Den Helder vielen wat makkelijker, waar Attacus de driepunter node mist en het nu veel te afhankelijk was van Bart van der Horst die er weer veel binnen kegelde. Kwartstanden 24-15, 21-30, 22-24 en 20-21

Door: Peter Kuijpers

"Ik denk dat veel mensen niet in de gaten hebben dat we om zeven uur beginnen" ,sprak voorzitter Berry Thomas omhoog kijkend naar de tribune een minuut of vijf voor aanvang. Die was nog leeg, maar een paar minuten voor aanvang sloegen de kantinedeuren open en nestelde zich een vijftigtal toeschouwers op de banken. Het betrof een bekerduel tegen MSV Zeemacht Den Helder dat een klasse hoger speelt dan de Veghelaren. Dat was in het duel overigens amper waarneembaar.


Overgangsklasse
Attacus dat dankzij het grote netwerk van coach Paul van Asseldonk zich aardig versterkt zag dit seizoen. De ploeg van twaalf vaste spelers bestaat dit jaar met Thijs Findhammer, Bart van der Horst, Kai Tholen, Thijs Dijksterhuis, Joost van Loon vanuit de bestaande selectie. Vanuit Weert is Luuk van de Donk, oud-jeugdspeler van Attacus aangesloten. Terug in Heren 1 na lang getergd door blessures is Thijmen Kirsten aangehaakt. Kaj van Hoorn en Tom van Haaren speelden eerder al eens bij Attacus en zijn nu terug op het oude nest. Daarnaast is Jeroen Overdevest topper vanuit de overgangsklasse bij Attacus komen spelen. De selectie was al rond, de trainingen waren gestart en toen meldde Pim de Vries en Frerik Adriaans zich bij Attacus. Beiden een aantal jaren bij New Heroes Den Bosch in de Ere Divisie gespeeld, maar vanwege prioriteit voor studie en baan de koers iets omgegooid.


Weinig verschillen
Attacus begon sterk en nam een 5-0 voorsprong met scores van Pim de Vries en Bart van de Horst. Jammer dat de schoten van afstand niet wilde vallen waar de foutenlast opliep bij de gasten uit Noord Holland. 24-15 was de score in het eerste kwart. Het tweede kwart begon wat minder voor de Veghelaren die De Zeemacht uit Den Helder met rasse schreden langszij zagen komen. Uiteindelijk krabbelde Attacus terug en was de ruststand 45-45. De strijd gaf weinig verschillen te zien. In het derde kwart  gaven de twee teams elkaar geen duimbreed toe alleen vielen de scores bij de bezoekers wat makkelijker.



Paul van Asseldonk spreekt zijn team toe tijdens een time-out

Voorsprong
Wie trekt het aan het langste eindje was de vraag waarop voorlopig nog geen antwoord kon worden gegeven bij aanvang van het vierde kwart. Alles was nog mogelijk de verschillen waren klein. Toch braken persoonlijke foutjes de Veghelaren op. Balverlies, en ballen die te gemakkelijk onderschept werden waaruit Zeemacht Den Helder dit onmiddellijk afstrafte. Een keer met nog twee minuten op de klok kwam Attacus nog terug tot op één punt, maar een overtreding bracht de gasten opnieuw op een wat ruimere voorsprong die in het eindsignaal een score kende van 87-90. Jammer maar te billijken in een leuke wedstrijd met veel fouten, maar dat maakt sport soms meer dan leuk.


Gesprek met Paul van Asseldonk coach van Attacus uit Veghel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant