Stijn van den Broek (TOP) scoort tegen HSV Hoek. (Foto: CvdD)

HSV Hoek neemt na rust afstand van sv TOP

Voetbal 875 keer gelezen

OSS | TOP-trainer Bas Gösgens voorspelde het al in zijn voorbeschouwing op de bekerwedstrijd met HSV Hoek. "Als we tien keer tegen Hoek voetballen, verliezen we negen keer." Een stuntje zat er zaterdagavond niet in. De Derdedivisionist uit Zeeland won met 2-6.

Met rust stond het nog 1-1. Het was linksback Mitch Pennings die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte en daardoor Hoek op voorsprong bracht. TOP kwam terug in de wedstrijd dankzij het veelvuldige commentaar van de Zeeuwen op de scheidsrechter. Die was het gezeur zat en gaf een vrije trap aan de thuisploeg. Uit die vrije trap maakte Jonathan Constansia hands en de daaropvolgende penalty benutte Stijn van den Broek.

Hoek loopt uit
Al snel in de tweede helft werd het verschil in kwaliteit en fitheid uitgedrukt in de stand. Erwin Franse maakte de 1-2 en kort daarna knalde Constansia de 1-3 binnen. Constantia leek de wedstrijd ook te beslissen, maar zijn kopbal werd door een ploeggenoot kort voor de doellijn nog aangeraakt. En die teamgenoot stond buitenspel.. TOP bleef dus in leven en was voetballend ook zeker niet de mindere ploeg. Het was via Anwar Tuithof dichtbij een treffer en de 2-3 zou niet lang daarna wel vallen. Rechtsback Frank Wijdeven werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en opnieuw mocht Van den Broek een strafschop nemen. Wederom verschalkte hij keeper Nicholas Skverer. Het werd weer spannend in Oss, maar toen HSV Hoek -dat al weken langer in training is- aanzette, liet TOP gaten vallen. Met twee goals van Franse en een van Ruben de Jager wonnen de Zeeuwen uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig met 2-6. Geen schande voor TOP, dat op de bank alleen spelers van het tweede elftal en de jeugd had zitten. Daar zat ook de gestopte Jesper Brocks, die als eerste mocht invallen.

Basisopstelling TOP: Roel Kuilder, Frank Wijdeven, Stefano Verburg, Gijs Appeldoorn, Mitch Pennings, Tobi Steeg, Mustafa Seddiqi, Stan van Dolleweerd, Stijn van den Broek, Anwar Tuithof, Aram Pusters.