UDI'19 speelt thuis tegen Nuenen.
UDI'19 speelt thuis tegen Nuenen. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 kan zondag tegen Nuenen van goed begin een uitstekende seizoenstart maken

Voetbal 439 keer gelezen

UDEN | Met vier uit twee beleeft UDI'19/CSU een goed begin van het nieuwe seizoen. Daar kan zondag een uitstekende seizoenstart van gemaakt worden door op eigen veld te winnen van Nuenen. Onderschatting lijkt de grootste vijand te zijn voor de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif, want Nuenen is hekkensluiter na twee forse nederlagen.

Vorig seizoen boekte UDI, ook toen op de derde speeldag, de eerste overwinning van het seizoen. De eerste driepunter hebben de Udenaren nu al op zak en dat is lekker. Wat nog hoopgevender is, is het spel dat UDI zowel tegen Moerse Boys als Longa'30 liet zien, met veel lopende mensen en wisselingen voorin. Beide ploegen zijn echter promovendus en het is afwachten of de beide duels een graadmeter vormen voor de rest van het seizoen. Duidelijk is dat Nuenen zich het nieuwe seizoen anders zal hebben voorgesteld. Tegen Juliana'31 werd maar liefst met 7-0 verloren. Afgelopen week was RKSV Minor in Nuenen met 1-2 te sterk. De formatie van oud-Oranje-international Jan Poortvliet neemt een laatste plaats in de Hoofdklasse B in.

Vaste basiself
De Kruif zal weinig reden kennen om zijn elftal voor het duel met Nuenen om te gooien. Als De Kruif voor de derde week op rij hetzelfde basiselftal het veld instuurt, mag gerust gesproken worden van een unicum, want UDI werd de laatste jaren geplaagd door blessures, waardoor van enige vastigheid maar zelden sprake was. Het zorgt ook voor scherpte en dat zal geëist worden tegen Nuenen, dat zich ongetwijfeld gaat ingraven en genoegen zal nemen met een puntje op sportpark Parkzicht.

Programma Hoofdklasse B:

Zaterdag:
SV Meerssen       - EHC/Heuts         
RKZVC             - Longa'30          
                                        
Zondag: 
UDI'19/CSU        - Nuenen   (14.00 uur)         
AWC               - Moerse Boys       
IFC               - OJC Rosmalen      
Silvolde          - GVV Unitas        
Baronie           - Juliana'31        -
Halsteren         - Minor     
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant