Thijs van Pol in de tang van Mustafa Guler (L) en Zain Moghal Foto: Peter Kuijpers
+audio

Gemert en Blauw Geel'38/Jumbo boeien 90 minuten lang

Voetbal 1.358 keer gelezen

GEMERT – De enige derby die Blauw Geel'38 en  Gemert rijk zijn is het onderlinge duel. Zaterdagavond was de plaats van handeling Sportpark Molenbroek in Gemert. Beide teams strooide in fases met reclamefoldertjes voor het amateurvoetbal. Voor rust met een dwingender Gemert kwam het team van trainer Reinald Boeren verdiend met 1-0 voor middels een kopbal van Jens Leyten. Nog voor rust was het Blauw Geel'38, dat door een slimme treffer van jongeling Ben van den Nieuwenhof de de stand weer in evenwicht bracht. Na rust heerste Blauw Geel'38 met drie dikke kansen en een kopkans voor Van Pol, maar een winnaar kwam er niet.

Door: Peter Kuijpers

Molenbroek was goed gevuld al liep het niet over. Reden was ongetwijfeld het aanbod aan wedstrijden op TV. Maar ook de kermis, die in beide gemeenten heerste, was hier een factor. Koploper Blauw Geel'38 begon in Gemert met de een nagenoeg vast basisteam. Alleen Danny Verbakel begon in de spits van de aanval waar Jeroen van Schoonhoven op de bank begon op Molenbroek. Gemert begon dwingend in de eerste helft zonder echt honderd procent kansen te creëren. Willem den Dekker was er na 13 minuten dichtbij, maar kwam een teenlengte te kort om zijn team uit een assist van Thijs van Pol op voorsprong te tikken. Die voorsprong kwam er echter toch. Twee minuten later ontdeed Van Pol zich van Zain Moghal en gaf vanaf links voor, waar de opgekomen Jens Leyten Gemert koppend op 1-0 bracht.

Regie
Gemert bleef de toonaangevende ploeg met soms razend snel uitgevoerde combinaties met steeds weer een hoofdrol voor aanvoerder Van Pol. Toch had de gelijkmaker na half uur kunnen vallen. De achterwaartse kopbal van Danny Verbakel ging rakelings langs. Gemert bleef echter de regie houden in het zaterdagavondduel op Molenbroek. Blauw Geel'38 had veel kracht en overtredingen nodig om Gemert van het scoren af te houden. Met het naderen van de rust stabiliseerde de wedstrijd wat en prompt viel de gelijkmaker. Verbakel vuurde op het Gemert doel waar Barten met een reflex nog redding bracht. In de rebound was het Ben van den Nieuwhof die door een woud van benen het gaatje wist te vinden: 1-1.

Erps onderonsje Ben van den Nieuwenhof (L) met Willem den Dekker

Koppend
Blauw Geel'38 begon sterk in de tweede helft met een grote kans voor Verbakel met dank aan Sander Egmond die hem vrij voor Barten parkeerde.Echter steeds weer was de Gemert goalie de reddende engel. Gemert schakelde over op de countermodus waar het gat tussen Van Pol en de rest van zijn team veel te groot werd. De spits kreeg ook minder bruikbare ballen geleverd waarmee de angel uit de Gemertse aanval verdween. In de 73minuut werd Koen van der Zanden naar de kant gehaald voor Jeroen van Schoonhoven. Vier minuten later mocht Jean-Claude van Aanholt de geblesseerde Zain Moghal vervangen die met pijntjes naar de kant verdween. Barten voorkwam doelpunten van Mark Dobbelsteen, Danny Verbakel en Sander Egmond die oog in oog met hem stonden, maar de klasbak van Gemert liet zich niet passeren. Aan de andere kant kroop Blauw Geel'38 door het bekende oog nadat Van Pol koppend de bal aan de voor hem verkeerde kant van de paal knikte. Het eindsignaal van de prima leidende Preston Henshuijs werd met consensus aanvaard. Henshuijs, die de kaarten lang opzak hield, begon  ze in de laatste tien minuten kwistig uit te delen. Maar de wedstrijd op zich ontglipte de Amsterdammer geen moment.

Tom Dekkers zit Thijs van Pol in zijn nek

Gemert: Bono Barten, Willem den Dekker, Thijs van Pol, Joost Habraken, Joop Daniëls 87. ( Stijn van den Broek). Bram Jacobs, Reva Kreekels, Coen Brouwers, Lars Teuben (81. Justin Houwers), Mark Westerlaken, Jens Leyten.

Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Zain Moghal (77. Jean-Claude van Aanholt), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Tom Dekkers, Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden (73.Jeroen Schoonhoven), Danny Verbakel (80. Jamey Raas), Tim Rerimassie.

Gesprekken na afloop met Willem den Dekker, Niels van Casteren en Reinald Boeren