Richard van der Venne. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Van der Venne doet TOP Oss pijn met twee doelpunten

Voetbal 695 keer gelezen

OSS | Voor Richard van der Venne was het een bijzonder duel. De Ossenaar kende uitstekende jaren bij TOP Oss, maar speelde vandaag met Go Ahead Eagles tegen zijn oude ploeg. Lange tijd werd de aanvallende middenvelder uit de wedstrijd gespeeld, maar in de tweede helft bezorgde hij de Deventenaren met twee goals wel de winst: 1-2.

TOP Oss-trainer Klaas Wels kon niet beschikken over captain Rick Stuij van den Herik. De linkspoot was geblesseerd en werd vervangend door Niels Fleuren. Daardoor kwam er linksachter een plekje vrij voor Jason Bourdouxhe. Voorin gaf hij Lars Hutten het vertrouwen. TOP Oss speelde een sterke eerste helft en kwam zeker niet onverdiend op voorsprong. Na ruim twintig minuten was het doelman Hobie Verhulst die in de fout ging en een eigen doelpunt achter zijn naam kreeg.

Goals Van der Venne
In de tweede helft een sterker GA Eagles. De bezoekers zetten TOP Oss onder druk en het was wachten op de 1-1. Die viel toen Van der Venne tussen twee verdedigers in binnen kon schieten. Snel daarna sloeg de Ossenaar weer toe: 1-2. Philippe Rommens was met een schot op de paal nog dicht bij de gelijkmaker, maar de thuisploeg bleef met lege handen achter. TOP Oss zakt daardoor naar de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.