Vianen Vooruit klopt SVSSS met grote cijfers
Vianen Vooruit klopt SVSSS met grote cijfers Foto's Ad Megens, Eric Elbers, Bas Delhij, Hanny van de Linden,Jo van Herpen

2H: Olympia'18 locomotief komt langzaam op stoom, Volkel pakt eerste zege tegen kwakkelend Volharding

Voetbal 2.540 keer gelezen

Het soms even met je ogen knipperen. Is Vianen Vooruit een kampioenskandidaat? Hebben we SVSSS te hoog ingeschat na winst op Olympia'18 en Real Lunet? Volkel pakte de eerste zege in de clubhistorie in de tweede klasse door Volharding te kloppen. Voor Heeswijk is het spitsroede lopen. Vanmiddag kreeg de ploeg van trainer Stef Sijbers op haar falie van Berghem Sport. Mooie klasse toch dat 2H.

Venhorst ging vanmiddag met 0-3 onderuit tegen het in vorm zijnde Olympia'18. Wil Beier: "Voor rust hadden we wel wat meer balbezit, maar dat rechtvaardigt niet dat je beter bent. We maakten slechte keuzes zoals dat dan heet in ons trainersjargon. Na rust sloegen we toe." In de 63e minuut was het Jordi Toonen die voor de ploeg uit Boxmeer opende naar 0-1. Een kwartier later ging de Venhorst doelman in de fout toen hij zich verkeek op een lange trap en was het Bjenze Graat die de 0-2 voor zijn rekening nam. In de slotfase ging Douwe Zwaan onderuit in de zestien en mocht de toegekende strafschop zelf verzilveren naar de 0-3 eindscore. Trainer Joost Janssen was er duidelijk over: "We waren vandaag niet goed genoeg en bij machte om het Olympia'18 moeilijk te maken. We kregen na rust twee dikke kansen, maar we beloonden ons niet. Uithuilen en ons voorbereiden op Volharding volgende in Vierlingsbeek.

Berghem Sport – Heeswijk 4-0
Het zijn voor de Heeswijkers zware tijden. Opnieuw werden de Balledonkers met een nederlaag naar huis gestuurd. In de achtste minuut was het Valentijn Smits die Berghem Sport op voorsprong schoot. Thom van den Broek bepaalde de 2-0 ruststand. Bij Heeswijk was de fut een heel eind verdwenen waar Donny van Herpen en Jacky van Deutekom de 4-0 eindstand verzorgden. Heeswijk mag na gaan denken hoe hier mee om te gaan. Volgende week komt Prinses Irene naar Balledonk.

DAW Schaijk – Emplina 1-1
In  een slechte eerste helft waren er sporadisch kansen voor beide ploegen. Bij de eerste beste uitbraak van DAW was het meteen raak. Noah van Deijne zette Bart Vos alleen voor de keeper en hij tekende voor de 1-0 in de 29e minuut. In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar meer. Dit resulteerde in een meer open wedstrijden met kansen voor beide ploegen. Zo raakte zowel DAW als Emplina het aluminium. Uiteindelijk was het Emplina die nog één keer wist te scoren via Bas Mol waarmee hij de eindstand bepaalde op 1-1. Trainer Rob van der Ven: "Emplina was voetballend beter, wij kregen de betere kansen. Uiteindelijk een terechte uitslag."

Foto Hanny van de Linden

Vianen Vooruit – SVSSS 7-0
Met een echte zevenklapper werden figuurlijk de Udenhoutse oortjes gewassen. De ruststand in Vianen was 'slechts' 2-0.  Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit: "We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen. Na de 1-0 momenten prima gespeeld. Na rust ook slecht gestart. Toen het 3-0 stond, was het klaar. Goed zakelijk uitgespeeld. Een superprestatie van onze ploeg." Bij Vianen Vooruit scoorde Jeroen Bardoel drie keer. Ook Rik Willemsen, Rik Renirie, Thomas van de Sanden en Joost Verbiesen scoorden.

Prinses Irene – Real Lunet 2-0
De gasten uit Vught trokken van acquit fel uit de startblokken en kregen een 100 procent kans die werd gemist. Daarna stabiliseerde de wedstrijd waar Real Lunet de bal mocht hebben maar daar geen rendement uit haalde. Na rust werd het in de 63e minuut 1-0 uit een omschakel moment. Wibe van Rooy gaf op maat af aan Tim van den Brand die tekende voor 1-0. Prinses Irene bleef het meest gevaarlijk vooral uit de omschakeling ontstonden soms hachelijke momenten voor het doel van Real Lunet. Een kwartier voor tijd ging Van Rooy onderuit binnen de beruchte lijnen. Tegen alle voetbal wetten in nam hij zelf de pingel, maar faalde niet: 2-0. Trainer Erik Meulendijk, die deze week zijn contract verlengde wil niet graag vooruit kijken: "We zijn goed bezig in Nistelrode. Maar we bekijken het van wedstrijd naar wedstrijd. Ik ken deze klasse nog te slecht om hier zinnige dingen over te zeggen. Volgende week naar Heeswijk, daar gaan we ons op voorbereiden. Wel heel blij met de zege vandaag dat zeker."

Volkel – Volharding 2-1
In eigen huis is Volkel er dan toch in geslaagd om van de nul af te komen. In een wedstrijd die al vroeg losbrandde en waar het venijn in de staart zat werd Volharding op de Eeuwsels getrakteerd op een 2-1 nederlaag. Op basis van de tweede helft een dikverdiende overwinning voor Volkel. Het gaat van kwaad tot erger bij Volharding. Men begon het seizoen nog wel met een overwinning tegen Helvoirt (2-1, red.), maar daarna ging het dus drie keer mis. Vandaag ging het zelfs verkeerd tegen de nog puntloze hekkensluiter Volkel. Het waren voor Volkel überhaupt de eerste punten ooit in de tweede klasse, aangezien het team van trainer Michiel Jans dit seizoen voor het eerst in de historie uitkomt op dit niveau. Al in de derde minuut opende Volkel met een treffer van Luuk Riepe. Echter vanaf de aftrap was het Volharding dat via Jordy de Klijn weer langszij kwam. Een klein kwartier voor tijd maakte jeugdspeler Tim Martens zijn debuut voor Volharding. Hij kon ook niet voorkomen dat het -net als vorige week-  in de absolute slotfase weer helemaal mis ging voor het zielloze Volharding. In de voorlaatste minuut liet Jordy de Klijn zich wel heel eenvoudig uitspelen door de uitstekend invallende Bart Teewen. Die had vervolgens geen enkele moeite om Roel van Rens te passeren en de eindstand te bepalen op 2-1.