Rik Willemsen scoort en juicht in het duel met SVSSS
Rik Willemsen scoort en juicht in het duel met SVSSS Foto: Hanny van der Linden

2H: Real Lunet - Vianen Vooruit lakmoesproef voor Niels Voet, Olympia'18 – EVVC clash uit linkerrijtje

Voetbal 2.063 keer gelezen

Aansprekende wedstrijden zondag in 2H. Met meer dan belangstelling kijken we uit naar het duel in Vught waar Vianen Vooruit de veters strikt voor de ontmoeting met Real Lunet. Scorebord technisch bekeken staat Real Lunet op een negende plek, maar de werkelijkheid spreekt anders. Maar zeker ook niet versmade is Olympia'18 dat het puntgelijke EVVC ontvangt. Vijf ploegen met zeven punten die Vianen Vooruit niet verder willen laten ontsnappen. En hou vooral Prinses Irene in de gaten dat stiekempjes (virtueel) de koploper op twee punten binnen handbereik heeft.

Door: Peter Kuijpers

Vier wedstrijden gespeeld en de volle twaalf punten met een doelsaldo van 16-0. Dan schop je echt wel tegen die bekende kist. Hoe kan dat toch? Vianen Vooruit is een groot mysterie. Het kan ongetwijfeld niet alleen aan Robby van Raaij liggen alhoewel de nestor héél belangrijk is voor het team. Nou krijg je altijd geruchten als iemand zo uit het niets komt en goed presteert. Je zag het vorige week bij hardloopster Sifan Hassan die de tien kilometer en 1500 meter met goud bekroonde op het WK in WK atletiek in Doha. Of Mathieu van der Poel die plots alle groten der aarde verslaat in het wielerpeloton. Ook daar de bezwerende vinger van de 'kenners' hoe dat plots zo maar kan. Zelf geloven we  daar niet in. Zeker niet in het geval Vianen Vooruit een streetwise dorpsclubje met lotjes voor de wedstrijdbal en vaste supportersschare.

Hoogvlieger
Toch kan de club zich niet onttrekken aan de meer dan opmerkelijke prestatie. Het elftal wordt jaarlijks goed aangevuld met kwalitatief goede spelers op de juiste posities. Rik Renirie is een van de laatste aanwinsten van de ploeg, maar hij is niet de enigste. Er zijn er wel meer die hun Ferrari aan de Koekbaksestraat parkeren, maar nou chargeren we. Zondag uit naar Real Lunet. Momenteel geen hoogvlieger maar wel een team dat heel goed uit de startblokken kan komen met uitstekende individualisten. Het vormen van een hecht team is vaak het probleem bij de Vughtenaren. Zondag een mooi ijkpunt voor trainer Niels Voet die zich ongetwijfeld wel eens achter de oren zal krabben met de gedachten: "Wat overkomt me toch hier in Vianen" Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Koster voor aanvang op Sportpark Bergenshuizen.


Wil Beijer na afloop van een wedstrijd voor de Kliksportcamera 

Olympia'18 – EVVC
Een mooie clash tussen twee clubs van de linkerkant met een gelijk aantal punten. Olympia'18 had alleen een desastreuze start uit bij SVSSS en dat nog pijnlijker wordt als je de resultaten bekijkt van de Udenhouters de laatste weken. Wil Beijer is een nuchtere trainer met een groot analytisch inzicht. Soms wat nukkig en nors, maar Wil is ongetwijfeld op de verjaardag van oom Wim een heel andere man. Veel respect voor zijn kennis en inzicht. Je kan er gif op innemen dat hij, ondanks wellicht dat hij voor het eerst in zijn loopbaan tegen EVVC speelt, iedereen en hun positie in het team van de Vinkelaren kent. Mooi affiche van twee volgers van koploper Vianen Vooruit dat met een raketstart zich vijf punten heeft los gewrikt.

Helvoirt – DAW
DAW harkte afgelopen zondag tegen Emplina het vierde puntje binnen. De ploeg is weer wat verder verwijderd van de onderste plekken. Helvoirt, de tegenstander zondag, heeft nog nul punten. Mede door afgelastingen en principes om niet uit te wijken naar het kunstgras is er al een aanzienlijke achterstand. Het is overigens voor Helvoirt een goed recht om hiervoor te kiezen. De slappe knieën van de KNVB werken dit soort beschadigingen van de competitie zelf in de hand. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Mike Opsteen uit Keldonk voor aanvang.

SVSSS – Berghem Sport
Wisselvallige resultaten van de ploeg uit Udenhout. Sterk begonnen tegen Olympia'18 en Real Lunet, maar daarna wat weggezakt, De negatieve zevenklapper zondag in Vianen klinkt nog lang na bij de club. Berghem Sport klopte Heeswijk en met dat opgedane moraal reist het zondag af naar SVSSS. Scheidsrechter Van Hoof fluit hier om half drie voor aanvang.

Volharding – Venhorst
Het team van trainer Johan Vullings leed zondag de derde nederlaag achtereen. Niet dat het voetbal zo slecht is maar persoonlijke fouten breken het team op. Vullings: "Dat we het ons anders voorgesteld hadden, dat lijkt me duidelijk. Na een goede voorbereiding en eerste wedstrijden zitten we nu in een lastige fase. Hier hebben we vorige week met elkaar uitgebreid over gesproken en heeft ons ook veel opgeleverd. Met Venhorst krijgen we zondag weer een stugge ploeg op bezoek. Maar het lijkt me zaak dat we vooral naar onszelf kijken. We moeten zorgen dat we het zowel verdedigend als aanvallend weer beter gaan doen, waarmee we invloed hebben op een goed resultaat." Op Soetendaal fluit scheidsrechter Linke om 14.30 uur voor aanvang.



Johan Vullings: "We hebben het goed nabesproken" 

Emplina – Volkel
Volkel behaalde zondag de eerste punten binnen. Met de 2-1 winst op het bezoekende Volharding moet de technische staf, en zij niet alleen, een zucht van verlichting geslaakt hebben. Zondag gaat de reis naar Empel. Onder de rook van Rosmalen op Sportpark Empel Zuid treffen de Volkelaren een tegenstander die zondag een puntje pakten bij DAW in Schaijk. Dat Volkel thuis wedstrijden winnend wedstrijden kan afsluiten is het belangrijk, maar op verplaatsing is dat vaak een stuk moeilijker. Wie weet zondag in Empel waar scheidsrechter Teun Ploegstra om 14.30 fluit voor het begin.



Arjen Haast wordt node gemist bij Heeswijk (Foto Peter Kuijpers)

Heeswijk – Prinses Irene
Het zou wel heel naïef zijn om te denken dat Heeswijk trainer Stef Sijbers zich geen zorgen maakt. Zijn team staat stijf onderaan. Door principes en regen pas twee wedstrijden gespeeld met nul goals gemaakt en vijf tegen. Niet echt een reden voor de polonaise, maar de Heeswijkers zijn een nuchter volkje en paniek is er nog allerminst. Zondag ging Heeswijk met 4-0 onderuit op De Koppelsteeg tegen Berghem Sport. De ploeg hunkert naar een succesje wat het ongetwijfeld geschonden moraal weer wat op kan krikken. Zondag komt Prinses Irene, dat een prima start heeft na degradatie. Winst zou de zon zomaar weer kunnen doen schijnen op Balledonk. Trainer Stef Sijbers: "Je hoopt altijd op een betere start dan na twee wedstrijden op de nul te staan. We weten dat dit jaar een moeilijk jaar gaat worden voor ons. We zijn ervaring kwijt geraakt en hebben en er jonge gasten voor terug gekregen. Helaas missen we natuurlijk Arjen Haast nog dit seizoen en is Coen van Beljouw nog steeds geblesseerd. Ook tegen Prinses Irene zullen we het onderste uit de kan moeten halen om een positief resultaat te behalen. Maar iedere wedstrijd start met 0-0 en zijn er kansen om te winnen." Theunisz is de arbiter van dienst.

Programma komende zondag
Olympia'18    -    EVVC    
Helvoirt    -    DAW Schaijk    
Real Lunet    -    Vianen Vooruit    
SVSSS    -    Berghem Sport    
Volharding    -    Venhorst    
Emplina    -    Volkel    
Heeswijk    -    Prinses Irene    

Stand:
1.Vianen Vooruit 4-12
2.Prinses Irene 3-7
3.Olympia'18 4-7
4.Berghem Sport 4-7
5.EVVC 4-7
6.Emplina 4-7
7.SVSSS 4-6
8.Venhorst 3-4
9.Real Lunet 4-4
10.DAW Schaijk 4-4
11.Volharding 4-3
12.Volkel 4-3
13.Helvoirt 2-0
14.Heeswijk 2-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant