SJO/SSA VESTA'19.
SJO/SSA VESTA'19.

4E: VESTA'19 wint ruim van Cito na heet middagje

Voetbal 976 keer gelezen

OSS | Cito was gezien de stand favoriet tegen SJO/SSA VESTA'19. De gasten lieten vandaag echter in het natte Oss zien over een uitstekende selectie te beschikken. VESTA'19 won met 0-3 en onverdiend was dat zeker niet.


De eerste helft liet Cito eigenlijk niets zien. Het was VESTA'19 dat de baas op het veld was en via goals van Ruben de Jong en Jeroen Zegers op een 0-2 voorsprong kwam. Dat was tevens de ruststand. De bezoekers maakten indruk en hebben een leuke voetballende ploeg. En dat te bedenken dat het ook nog het centrale duo achterin miste: Rob Megens en Roy Bens. Ook de talentvolle Mats Darf ontbrak. Het is dat VESTA'19 de eerste twee wedstrijden van deze competitie veel kansen liet liggen en daardoor verloor, want op deze lage plek op de ranglijst hoort het zeker niet.

Kansen Cito
Het was de verwachting dat Cito -dat in de eerste helft al twee spelers geblesseerd uit zag vallen- zou komen met een offensief. Dat deed het ook, maar vrijwel na de aftrap was het eerst Jacques de Vocht die de 0-3 maakte. Daarna kwam Cito inderdaad opzetten en het had ook veel pech. Een kopbal van centrale verdediger Gökhan Balci raakte de paal en later trof ook Armin Alibasic met een kopbal de paal. VESTA'19-doelman Maarten Megens keepte bovendien geweldig en hield zijn ploeg in de race. Aan de andere kant liet Ruben de Jong de kans op de 0-4 liggen. Ook hij raakte de paal. Die vierde treffer werd uiteindelijk gemaakt, maar ook weer afgekeurd. 

Onrustig
Gedurende de wedstrijd liepen de frustraties bij Cito op. Binnen de lijnen, maar ook buiten de lijnen bij een aantal reservespelers. Ok, de scheidsrechter floot warrig, maar het gedrag van een aantal Cito-spelers was absoluut geen visitekaartje voor de club. Dat het na afloop dan ook nog uit de hand liep, zat eraan te komen. Meerdere spelers zochten de confrontatie met een VESTA-supporter die zich volgens hen vervelend gedroeg. Andere ploeggenoten grepen echter in, zodat het gelukkig achteraf wel meeviel met alleen wat geduw. Maar dat dit gedrag niet thuishoort in het amateurvoetbal, dat mag gezegd worden.


Reactie VESTA'19-trainer Mark Strik
"Dat het onrustig werd, was niet nodig. Er waren twee ploegen die wilden voetballen en een scheidsrechter die niet echt goed was. Dan wordt het onduidelijk. Je valt van de ene onduidelijke situatie in de andere. De wedstrijd werd er niet beter op. Cito heeft een prima ploeg en in de tweede helft kwamen we niet onder hun druk uit. Maar aan de andere kant hadden we meer moeten doen met onze mogelijkheden. De vroege 0-3 was heel lekker, we zaten op rozen." Strik ziet dat zijn ploeg zich goed ontwikkelt. "We misten vandaag een aantal jongens en hun vervangers hebben het goed opgevuld. We moeten nog wel beter van achteruit het spel proberen te maken. Dat gaat elke week iets beter. Dat er voetbal in deze ploeg zit, is duidelijk." 

Vierde klasse E:
Ulysses - Herpinia 0-5
Cito - SJO/SSA VESTA'19 0-3
Teisterbanders - NLC'03 2-1
RKTVC - MEC'07 3-0
Alem - Maliskamp 2-2
SCR - GVV 2-2
Jan van Arckel - Buren 3-2

1. RKTVC 5-13
2. Herpinia 5-12
3. Maliskamp 5-10
4. Alem 5-10
5. Cito 5-10
6. GVV 5-7
7. Buren 5-7
8. NLC'03 4-6
9. Jan van Arckel 5-6
10. Teisterbanders 5-6
11. SJO/SSA VESTA'19 5-4
12. SCR 5-4
13. Ulysses 5-3
14. MEC'07 4-0

Ulysses - SCR
Herpinia - Cito
NLC'03 - RKTVC
GVV - Jan van Arckel
Buren - Alem
MEC'07 - Teisterbanders
Maliskamp - SJO/SSA VESTA'19

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant