Juliana Mill ging voor het eerst dit seizoen onderuit. (archieffoto: Jeff Meijs)

4H: Milsbeek overtuigt in topper in Mill; DSV, SCMH, Festilent en De Zwaluw schieten met scherp

Voetbal 497 keer gelezen

Juliana Mill is vanmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. SV Milsbeek was in de topper in Mill met 1-4 te sterk en nam de koppositie direct over van de blauwhemden. Constantia verspeelde verrassend twee punten bij Toxandria. De Zwaluw haalde hard uit bij SES (5-1). Ook SCMH (5-0 tegen Gassel), Festilent (6-1 tegen VIOS'38) en DSV (7-1 bij SCV'58) beleefden een gemakkelijke zondagmiddag. SIOL speelde opnieuw gelijk, ditmaal met 2-2 bij Achilles Reek.

Juliana kende een goede start en kwam al na vier minuten op 1-0 via Tom Gerrits. Het gejuich in Mill was nog niet verstomd of de gelijkmaker lag al achter Jasper Bergmans, die geen verweer had op een knappe schuiver van Jelle van Hensbergen. Daarna ontspon zich een gelijkopgaand duel, waarbij Juliana een tegenvaller kreeg te slikken vanwege het geblesseerd uitvallen van Andy Veld. Nadat de thuisploeg twee goede kansen op 2-1 had laten liggen, sloeg Milsbeek wél toe. Bas Broekman zorgde voor 1-2. In de zoektocht naar de gelijkmaker en, later, de aansluitingstreffer, moest Juliana ruimte laten, waar Daniel Janssen (Milsbeek) tot tweemaal toe dankbaar gebruik van maakte. Door de 4-1 overwinning in Mill is de koppositie nu in handen van Milsbeek, dat Constantia verrassend met 2-2 gelijk zag spelen bij het nog puntloze Toxandria, dat via Twan Dekkers na een uurtje spelen op  1-0 kwam. Invaller Mike van de Berg draaide met twee treffers de situatie om (1-2), maar in de slotfase werd het alsnog 2-2 door Ferre van Kraaij. Vlak voor tijd dacht Constantia alsnog de 2-3 te maken, maar Dave Albers stopte de penalty. "Het geluk ontbrak vandaag", keek Gert-Jan Reijnen (Constantia) terug. "Voetballend was het beter dan voorgaande weken, maar willen we voor de bovenste plaatsen meedoen, dan is een hoger niveau vereist."

Festilent kleineert VIOS'38, De Zwaluw haalt uit bij SES
Festilent boekte de tweede overwinning van het seizoen. VIOS'38 werd op een 6-1 nederlaag getrakteerd. Vanaf de eerste minuut toog Festilent na voren en het was wachten op de 1-0. Die viel na een kwartier. Jelle van de Heuvel schoot van een afstandje raak en verdubbelde de marge met een fraaie lob. Stijn van Hout (kopbal) zorgde voor een 3-0 ruststand. Pepijn Schonenberg en Joeri Cuppen (twee) zorgden voor een 6-0 tussenstand alvorens Jens Kocken (VIOS'38) de eindstand bepaalde op 6-1. "Ik heb een Festilent gezien dat ergens voor wil gaan. De complimenten aan mijn team zijn zeker op zijn plaats. Ik moet de tegenstander ook nageven dat zij zijn blijven voetballen", aldus Edwin Peters van Festilent.
De Zwaluw beleefde een verrassend gemakkelijke middag in Langenboom. SES nam nog wel de leiding via Rik Kremers, maar de Oeffeltenaren draaiden nog voor rust de wedstrijd om. Bert Kerstens en Boyd van Sambeek zetten De Zwaluw op voorsprong. De formatie van trainer Frans van Deinsen speelden een prima tweede helft en liepen uit naar 1-5 via Van Sambeek (twee) en Kerstens.

Zevenklapper DSV, SCMH dankt invaller Bekkers
DSV kwam in het uitduel bij SCV'58 nog verrassend op achterstand (Bart Bardoel), maar had na de 1-1 van Lars Veldpaus weinig te duchten van de Velpenaren. Rik Groot (rebound) zorgde voor de bevrijdende voorsprong en daarna ging het hard. Jarvi Jansen, Veldpaus (penalty), Jesper Brans, Hein Vloet en debutant Willem Jans maakten de zeven vol namens DSV.
SCMH dankte invaller Roel Bekkers voor de 0-5 zege bij Gassel. De aanvaller viel na een dik kwartier in en maakte een hattrick. De andere goals kwamen op naam van Mees van Schaijk en Randy Bakkers. Opmerkelijk was dat de score na 38 minuten nog 0-0 was en dat het bij rust 0-3 stond. Dennis Koenders (Gassel): "Daarna was SCMH een maatje te groot. Al waren we nog een week doorgegaan, dan nog hadden we niet gescoord."

Derde gelijkspel SIOL
Al voor de derde keer in vijf wedstrijden speelde SIOL gelijk. Dit keer werd het 2-2 bij Achilles Reek. Bart Vissers zette Achilles op voorsprong, maar de gasten kwamen via Zino Lalaar en Loutfi Chamlal op voorsprong. Die werd in de slotfase teniet gedaan door Vissers, die van dichtbij raak kopte: 2-2.