Redding Jeffrey Vendrig. (Foto: Chris van den Dungen)
Redding Jeffrey Vendrig. (Foto: Chris van den Dungen)
video

1C: TOP wint in heerlijk doelpuntenfestijn van Brabantia

Voetbal 324 keer gelezen

TOP en Brabantia maakten er zondagmiddag een spektakel van. Drie keer namen de Ossenaren een voorsprong, maar telkens hadden de gasten uit Eindhoven een antwoord. Op de 4-3 van Aram Pusters had Brabantia echter geen antwoord meer.

Het zou niet bepaald de wedstrijd worden van de doelman van Brabantia. Al binnen vijf minuten moest hij voor de eerste keer vissen toen Anwar Tuithof een corner ineens binnenschoot. TOP-trainer Bas Gösgens: "Een fout van de keeper? Ik weet het niet. De corner werd uitzonderlijk goed getrapt door Anwar." De 1-1 viel na een klein half uur spelen. Een crossbal van Stijn van den Broek op Sam van Veldhoven werd onderschept en de vrijstaande aanvaller profiteerde: 1-1. "Het zat qua omschakeling niet altijd goed. De jongens willen zo graag, dat er momenten zijn dat we met teveel voor de bal staan. Sam van Veldhoven bijvoorbeeld had het in de eerste helft heel lastig met zijn tegenstander en soms stond hij te diep. Maar in de tweede helft heeft hij het erg goed opgepikt. Zo knap van die jongen, een groot talent." Nog voor rust kwam TOP op 2-1. Wederom zag de keeper er niet goed uit. Hij liet een schot los en in de rebound stond Mustafa Seddiqi op de juiste plek om binnen te tikken.

Doelpuntrijke tweede helft
Na de 2-2 vroeg in de tweede helft was het Aram Pusters die met een harde kopbal TOP voor de derde keer op voorsprong zette. Maar al snel volgde opnieuw het antwoord van Brabantia. De scheidsrechter wees na een handsbal naar de penaltystip: 3-3.

De winnende goal kwam op naam van Pusters. Een goal waar de Osse toeschouwers om moesten lachen. Een hoge bal van Quincy Broers leek een eenvoudige prooi voor de doelman te worden, maar hij ging knullig in de fout, waardoor het voor de spits een koud kunstje was om zijn tweede van de middag te maken. Na de 4-3 volgde geen antwoord van Brabantia. TOP -met een uitblinkende doelman Jeffrey Vendrig en debutant Jesse Henderson als invaller in het veld- sleepte de voorsprong over de eindstreep. Gösgens: "Het was een wedstrijd waarin we beiden zes keer konden scoren. Wij zijn heel blij met deze gelukkige winst op een prima ploeg. Maar de allergrootste winst was voor de toeschouwers die een heerlijke wedstrijd hebben gezien."

Eerste klasse C:
Leones - HVCH 2-2
TOP - Brabantia 4-3
Rhode - NEC 4-2
Best Vooruit - Alverna 1-2
FC Eindhoven AV - Nemelaer 1-1
SC 't Zand - Woezik 1-1
Erp - Unitas'30 afgelast

1. Woezik 5-13
2. HVCH 5-10
3. Leones 5-10
4. TOP 5-9
5. Alverna 5-9
6. Rhode 5-7
7. Unitas'30 4-6
8. FC Eindhoven AV 5-6
9. Brabantia 5-5
10. SC 't Zand 5-5
11. Nemelaer 5-5
12. Erp 4-4
13. NEC 5-4
14. Best Vooruit 5-1

Woezik - TOP
HVCH - Erp
SC 't Zand - Rhode
NEC - Leones
Nemelaer - Best Vooruit
Unitas'30 - Brabantia
Alverna - FC Eindhoven AV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant