Leones - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH toont karakter na supersnelle achterstand

Voetbal 370 keer gelezen

BENEDEN-LEEUWEN | Met een punt tegen Leones was Roy de Haan een tevreden trainer. Hij zag dat zijn ploeg al vroeg op een 2-0 achterstand kwam, maar karakter toonde. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Je hebt vroege goals en je hebt hele vroege goals. Leones sloeg op eigen veld al na zo'n twaalf seconden toe na halfslachtig ingrijpen van de verdediging van HVCH: 1-0. Een kwartier later stond het al 2-0. Kort voor rust tekende Stijn van den Hurk koppend voor de aansluitingstreffer. Alweer een goal dus van deze uitstekende aanvaller. Zeven minuten na de thee werd het ook 2-2. Michel van den Akker -die de overstap van HVCH 2 naar het eerste heeft gemaakt- toonde zich trefzeker. In de resterende speeltijd kon het beide kanten opgaan. Leones kreeg vanaf elf meter de grootste kans op een vernieuwde voorsprong, maar doelman Mike van Nuland keerde de penalty. De Haan: "Ik kan de jongens niks verwijten, want ze hebben hard gewerkt. We hebben -ondanks dat we veel jongens misten- een stabiele ploeg en we laten zien dat we terug kunnen komen van een achterstand. Na de 2-2 kon het twee kanten opvallen, maar al met al is een punt terecht."