Real Lunet en Vianen Vooruit scoorden beiden één maal
Real Lunet en Vianen Vooruit scoorden beiden één maal Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Vianen Vooruit blijft koploper maar ziet Olympia'18 naderen

Voetbal 2.871 keer gelezen

Ondanks het gelijke spel van Vianen Vooruit bij Real Lunet blijft de club uit Vianen koploper. Wel ziet het met rasse schreden Olympia'18 naderen dat met miniem verschil van EVVC won. Volharding won ook en dat was een tijdje geleden. Helvoirt blijft het opvallend slecht doen alhoewel we het opklauterende DAW hiermee te kort zouden doen.

Volharding heeft zich vanmiddag goed hersteld van de slechte wedstrijd tegen Volkel van vorige week. In eigen huis wonnen de rood-witten -na drie nederlagen op een rij- betrekkelijk eenvoudig met 2-0 van Venhorst. Daarmee gaven de Vierlingsbeekse spelers hun trainer een mooi verlaat verjaardagscadeau. Johan Vullings bereikte afgelopen vrijdag namelijk de mooie leeftijd van veertig jaar. Het was vanmiddag een spel van kat en muis. Het voor Volharding doorgaans moeilijk te bespelen Venhorst kwam er niet aan te pas. De lijnen naar centrumspits Thijs van Sleeuwen -die tegen Volharding bijna altijd wel goed is voor een doelpuntje- werden goed afgesneden. Al in de 14e minuut kwam Volharding op voorsprong. Uit een ouderwetse scrimmage was het uiteindelijk Rick Tissen die de bal langs Venhorst-keeper Mickey van der Cruijsen prikte: 1-0. De tweede goal kon niet uitblijven en in de 38e minuut was het zover. Een knal met een fraaie curve van Mark Blenckers stuitte van de borst van Van der Cruijsen, waarna Kas van den Bosch de rebound benutte: 2-0. Na rust werd er niet meer gescoord en pakte Volharding weer eens een overigens verdiende zege tegen een matig Venhorst.

Volharding - Venhorst (Foto Eric Elbers)

SVSSS – Berghem Sport 1-0
Berghem Sport verloor vanmiddag in Udenhout met klein verschil. De manier waarop was nog knullig ook. SVSSS kwam in de 82e minuut door Ruben Diederen op voorsprong. De Berghemse doelman liet de bal los en uit de scrimmage die ontstond ging de bal op de stip waaruit werd gescoord.

SVSSS - Berghem Sport (Foto Jo van Herpen)

Emplina – Volkel 3-2
Op het nieuwe kunstgras van Emplina in Empel heeft Volkel een 3-2 nederlaag geleden. Volkel toonde veerkracht en kwam na een 2-0 terug tot 2-2, maar niet lang daarna viel de winnende 3-2 voor Emplina. Bij Volkel startte doelman Tom van der Burgt in de basis. Hij verving op prima wijze de net vader geworden Tomek Kuijpers. Volkel opende sterk en in de 7e minuut had het 0-1 moeten staan toen Bart Teeuwen alleen op het doel van Emplina af kon gaan. Doelman Tom Stupers liet zijn klasse zien en voorkwam een zeker doelpunt van Volkel. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Thomas van de Horst kapte zich in de 21e minuut fraai vrij en via een Volkels been was doelman Van der Burgt kansloos. Een minuut later teisterde Teun Verhoeven de vuisten van de Emplina goalie en even later miste Justin Damen achter zijn standbeen langs het doel op een haar. In de 25e minuut opnieuw Volkel. Wederom kwam Bart Teeuwen helemaal vrij voor de doelman, maar die redde opnieuw voor Emplina. Na rust viel de 2-0 al in de 47e minuut toen Volkel bij een corner opgerukt was naar voren. In de omschakeling vond Michiel Buijs Guillermo Le Couvreur die raak schoot in de kruising. Nu was het weer aan Volkel en binnen twee minuten stond het in één keer 2-2. Justin Damen profiteerde in de 64e minuut van geschutter in de Emplina defensie en schoof de bal tegen de touwen. Bart Teeuwen werd even later neergelegd in de zestien en de toegekende strafschop werd opnieuw feilloos benut door Justin Damen. Een minuut hierna was het toch weer Emplina dat de 3-2 maakte. Volkel kon de bal niet weg krijgen en spits Le Couvreur profiteerde optimaal. In de absolute slotfase vond de ingevallen Bob Linders nogmaals de doelman op zijn weg bij een schotpoging. De verdiende gelijkmaker zat er niet meer in en zo verloor Volkel dus met 3-2 bij Emplina.

Real Lunet - Vianen Vooruit 1-1 (Foto's Hanny van der Linden)

Real Lunet – Vianen Vooruit 1-1
Vianen Vooruit incasseerde vanmiddag in Vught het eerste puntenverlies en tevens moest Vianen doelman Remco Loeffen de bal voor het eerst deze competitie uit het net halen. De ruststand in Vught was 1-1. Wouter Evers opende uit een voorzet van Rik Renirie. Echter nog voor rust werd een hoge voorzet verlengd en vloog de 1-1 binnen. Trainer Niels Voet: "Na de 1-1 hebben we pas de wedstrijd meer onder controle gekregen. Bijna de hele tweede helft waren we de betere. Wouter Evers miste een dikke kans. Vandaag te weinig kansen gecreëerd als team, maar ook weinig weggegeven. Dinsdag op training heeft Mick Bogaard een zware knieblessure opgelopen, donderdag heeft Jeroen Bardoel met een enkelblessure het veld verlaten. Jim Bogels is nog geblesseerd. Met de aanvallers zit het ons niet mee dus."

Helvoirt – DAW 0-1
Een prima zege voor DAW op een zwaar veld in Helvoirt, Er ontspon zich een wedstrijd waarin strijd de boventoon voerde. DAW had in de eerste helft een licht overwicht, maar dit leidde slechts tot één grote kans. Corik Megens kopte uit een corner de bal voorbij de keeper van Helvoirt, maar de bal spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust nog een gevaarlijk moment van Helvoirt. Robyën van der Heijden bracht echter redding op de doellijn van DAW. In de tweede helft een sterker Helvoirt, maar wederom weinig hachelijke momenten voor beide doelen. Één bevlieging van DAW was dan ook voldoende voor de winst. In de 83e minuut stak Bart Vos spits Corik Megens weg en hij schoof de bal in de lange hoek. Trainer Rob van der Ven: " Zo was DAW de gelukkigste ploeg in Helvoirt en keerden we met drie punten huiswaarts."

Olympia'18 won met 1-0 van EVVC (Foto's Bas Delheij)

Olympia'18 – EVVC 1-0
Een treffer van Freek Kerkhof die vanaf elf meter mocht scoren nadat Sam Luppes binnen de zestien werd gevloerd was voldoende voor de zege. Na een 0-0 stand met weinig kansen was Olympia18 in de tweede helft heersend. EVVC bleef opportunistisch spelen met gevaar voor omschakeling. De goal viel in de 68e minuut kon het zich veroorloven nog een strafschop in de 85e minuut te missen. De club uit Boxmeer maakt zich op voor het treffen met Vianen Vooruit volgende week in Vianen. De nummer één tegen de nummer twee, mooi affiche.

Heeswijk – Prinses Irene 2-0
Door twee treffers van Wouter van Dijke verdeelt over twee helften wist Heeswijk te winnen van Prinses Irene. Een mooi presentje voor trainer Stef Sijbers die voor de tweede week verstek moest lagen gaan. Prima opsteker voor de uitreis komende week naar SVSSS.(excuses voor de late berichtgeving)

Heeswijk won met 2-0 van het bezoekende Helvoirt