Maddy Goossens en Kees van Rooij tekenen het Economisch Convenant Meierijstad.
Maddy Goossens en Kees van Rooij tekenen het Economisch Convenant Meierijstad.

POM en gemeente bezegelen samenwerking: 'Samen verder in woorden en daden'

Zakelijk 700 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad en het Platform Ondernemers Meierijstad (POM) werken al een tijd intensief samen aan het versterken van het ondernemersklimaat. Deze samenwerking is nu ook officieel bekrachtigd. Voorzitter van het POM, Maddy Goossens en burgemeester Kees van Rooij, hebben dinsdag het Economisch Convenant Meierijstad ondertekend. In deze overeenkomst leggen de partners hun gezamenlijke afspraken vast. Zo spreken zij bijvoorbeeld af dat ze regulier overleggen om vroegtijdig besluiten te bespreken en de achterban van ondernemers goed te informeren en te betrekken bij relevante ontwikkelingen. 

Burgemeester Van Rooij vindt het POM een deskundige gesprekspartner voor de gemeente. "Het POM denkt mee over allerlei ontwikkelingen op het terrein van onze lokale economie. Bestuursleden van POM, ambtenaren en ondernemers praten over belangrijke thema's, zoals bereikbaarheid, mobiliteit en voorwaarden voor een gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers en werknemers. Door intensieve samenwerking ontstaat een krachtig economisch beleid, waar we gezamenlijk uitvoering aan geven. Zo creëren we een uitstekend ondernemersklimaat met nationale en internationale uitstraling", zo laat Van Rooij weten. Maddy vult aan: "Meierijstad heeft ondernemingen, zowel groot als klein, die nationaal en internationaal tot de top behoren. Juist daarom is het essentieel om deze belangen goed in te brengen bij zowel toekomstig als actueel beleid van de gemeente. De kracht van dit convenant is dat we dit juist vooraf doen. Samen kijken hoe we deze toonaangevende positie kunnen behouden en versterken. Als POM zijn we blij dat de gemeente dit gezamenlijk belang middels dit convenant bevestigd. Samen mooi verder in 'woorden en daden."

Het Platform Ondernemend Meierijstad (POM) vertegenwoordigt de bedrijven die aangesloten zijn bij de ondernemersverenigingen. Dat zijn 900 ondernemers met 27.000 werknemers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant