Afbeelding

Jumbo en Coop nemen Emté over

Zakelijk 7.377 keer gelezen

VEGHEL | Sligro Food Group, Jumbo en Coop verwachten dat er een overeenstemming wordt bereikt over de verkoop van alle aandelen van EMTÉ door aan het consortium van Jumbo en Coop. Sligro en Jumbo verwachten bovendien overeenstemming te bereiken over een meerjarig contract waarbij Sligro leverancier wordt van La Place zal optreden.

De voorgenomen verkoop beslaat de 130 supermarktlocaties van EMTE´, de retail-distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commercie¨le afdelingen van EMTE´ op het hoofdkantoor in Veghel. In 2017 bedroeg de omzet van EMTE´ 828 miljoen euro. Bij deze activiteiten zijn circa 6.200 medewerkers werkzaam. Bovendien wordt beoogd gelijktijdig, in een separate transactie, het winkelvastgoed van de supermarkten aan hetzelfde consortium te verkopen. Het betreft 27 vastgoedlocaties van EMTE´. De totale waarde van de transacties beslaat 410 miljoen euro.
De verschillende partijen streven ernaar om de transactie in de loop van 2018 af te ronden. Alle betrokken medewerkers gaan mee over naar het consortium. "Wij zijn trots op EMTE´ en onze collega's die elke dag klaar staan voor onze klanten. De conclusie medio 2017, dat ondanks die inzet en alle waardering van onze klanten, een toekomst voor EMTE´ als zelfstandige formule niet langer de beste strategische optie was, was dan ook niet gemakkelijk. We hebben de tijd genomen om zorgvuldig de alternatieven te onderzoeken, met oog en respect voor alle betrokkenen", vertelt Koen Slippens, CEO Sligro Food Group. Hij is er van overtuigd dat ze met de keuze voor het voorstel van Jumbo en Coop recht doen aan de belangen van de medewerkers, franchiseondernemers, klanten, partners en leveranciers en bovendien de meeste waarde creëren voor de aandeelhouders. Koen: "Wij zullen ons, na afronding van de transactie later dit jaar, samen met Jumbo en Coop inzetten voor een goede overgang van onze EMTE´-formule en daarnaast ons bedrijf volledig richten op een toekomst als gefocuste, ambitieuze en toonaangevende internationale foodservice speler. Met de leveringen aan La Place, als onderdeel van deze deal, verstevigen wij opnieuw onze positie in de foodservicemarkt in Nederland."

Frits van Eerd spreekt van een 'geweldige stap in de ontwikkeling van ons familiebedrijf'

'Geweldige stap'
Frits van Eerd, CEO Jumbo, is blij met de overname. "De beoogde overname van een groot deel van EMTE´ is opnieuw een geweldige stap in de ontwikkeling van ons familiebedrijf. Deze uitbreiding sluit ook erg goed aan bij onze groeiambities. We zien goede mogelijkheden om met deze winkels verder te bouwen aan onze omnichannel-strategie, die erop gericht is dat we op zoveel mogelijk plaatsen en op zoveel mogelijk momenten beschikbaar zijn voor onze miljoenen klanten." 

Uitgangspunt bij deze transactie is dat uiteindelijk 2/3 van de EMTE´ bij Jumbo en 1/3 bij Coop zal worden geïntegreerd. Jumbo en Coop hebben in het verleden eerder succesvol samengewerkt bij overnames en zien ook deze integratie met vertrouwen tegemoet.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant