Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Annemieke van der Aa

Meer omzet voor Sligro in eerste kwartaal

  •   480 keer gelezen   Zakelijk

VEGHEL | Sligro Food Group N.V. realiseerde over het eerste kwartaal (dertien weken) van 2018 een omzet van 722 miljoen euro, een toename van 53 miljoen euro of 7.9 procent ten opzichte van de omzet van 669 euro miljoen in 2017. Exclusief het effect van overnames nam de omzet af met 0.7 procent.

Dit jaar valt de goede omzetweek voorafgaand aan Pasen in het eerste kwartaal en de minder goede omzetweek van Pasen zelf in het tweede kwartaal. Vorig jaar vielen deze beide omzetweken in het tweede kwartaal. De omzet in het eerste kwartaal werd hierdoor met ruim 1 procent positief bei¨nvloed. 

Foodservice
De omzet van Foodservice nam in het eerste kwartaal met 59 euro miljoen of 12.7 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Exclusief het effect van overnames nam de omzet met 0.3 procent toe. Zoals reeds eerder aangekondigd, wordt de omzetontwikkeling in 2018 door een aantal bijzondere effecten bei¨nvloed. Hierna volgt een uitsplitsing van de omzetontwikkeling: De daling van volumes aan exportpartijen gaat in een hoger tempo dan was verwacht. Bij deze ontwikkeling zal de afname van deze volumes op jaarbasis ruim het dubbele zijn van de eerder afgegeven inschatting.

Foodretail 
De omzet van Foodretail nam in het eerste kwartaal met 3.1 procent af. De identieke consumentenomzet van de EMTE´ supermarkten nam in het eerste kwartaal af met 1.7 procent.
De eerste jaarhelft staat in belangrijke mate in het teken van de Heineken integratie en het afronden van de verkooptransactie van de retail activiteiten. "Wij onthouden ons van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten. De halfjaarcijfers worden op 19 juli gepubliceerd", laat de Veghelse beursgenoteerde onderneming weten.

Meer berichten