Afbeelding

'De bodem is onze grootste passie'

Zakelijk 1.459 keer gelezen

De officiële opening volgt nog, maar eigenlijk zijn de medewerkers van MILON allang ingeburgerd in hun nieuwe werkomgeving. De specialist in (onder andere) bodemonderzoek verhuisde afgelopen zomer van Schijndel naar een ruim en modern bedrijfsgebouw in Veghel (Rembrandtlaan 4).

Met zichtbaar plezier wandelt directeur Patrick Trikels door het gebouw, dat een grondige facelift heeft gekregen. Zelfs de kruipruimte: bergen zand hebben plaatsgemaakt voor keurige stellingen met georganiseerde bodemmonsters. Verder valt op dat overal in het pand materialen met een verhaal zijn (her)gebruikt. Houten frames, stalen roosters, autobanden en zelfs gebroken spoorstenen…

Respect voor grondstoffen
Het tekent een van de belangrijkste filosofieën van MILON: respect voor grondstoffen. Patrick: "Het keuren van bouwstoffen is één van onze drie pijlers, naast bodemonderzoek en onze milieudienst. We vinden het heerlijk om te onderzoeken of we een nieuwe bestemming kunnen vinden voor zogenaamde secundaire bouwstoffen, zoals puin of avi-bodemas, het restproduct dat na verbranding overblijft. Materialen hergebruiken is goedkoper, efficiënter én we hoeven Moeder Aarde minder te belasten. Een ander mooi voorbeeld is beeldbuisglas, dat, als het eenmaal vermalen is, heel goed als grindvervanger in beton kan dienen. Wij beschouwen afval niet als afval, maar vooral als nieuwe bouwstof."

Hart van de Meierij
MILON bestaat alweer ruim vijfentwintig jaar. Grootste activiteit is milieukundig bodemonderzoek voor met name ondernemers. "We zijn vooral actief in de sectoren Afval & Recycling, Industrie, Infra en Projectontwikkeling", vertelt Patrick. "De bodem is onze grootste passie. Hier in Veghel zitten we letterlijk in het centrum van Meierijstad, vlakbij onze opdrachtgevers en relaties. Maar nog belangrijker: in een modern bedrijfspand, waar we een andere wens kunnen verwezenlijken: het geven van trainingen en het organiseren van kennissessies. Ook zoeken we naar partnerondernemers met wie we synergie kunnen bereiken. Zo zijn er al een planologisch bureau en een asbestspecialist in ons bedrijfsgebouw gevestigd. Onze ultieme droom: een plek veroveren in de top-50 van Nederlandse adviesbureaus."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant