Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Werkleerlijnen IBN.  ProcesoperatorJohn Reinders en begeleider Jeroen van der Loo bij Mediaverpakkers te Oss.t.b.v. David-IBNFotograaf:Van Assendelft Fotografie
Werkleerlijnen IBN. ProcesoperatorJohn Reinders en begeleider Jeroen van der Loo bij Mediaverpakkers te Oss.t.b.v. David-IBNFotograaf:Van Assendelft Fotografie (Van Assendelft Fotografie)

'Laat talenten groeien'

  •   437 keer gelezen   Zakelijk

Het aantal vacatures in Nederland is gestegen naar een recordhoogte van 251.000 (eind juni). Dat blijkt onder andere uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En in de afgelopen maanden is dit aantal alleen maar verder gegroeid. Veel werkgevers zijn dan ook op zoek naar medewerkers, maar kunnen simpelweg geen mensen vinden. En dan?

"Er zijn veel kandidaten die het niet op eigen kracht op de arbeidsmarkt redden en niet altijd de juiste achtergrond of ervaring hebben, maar die wel graag willen werken", aldus Caroline van den Elsen, directeur Talent & Werk van IBN. "Door niet te focussen op kandidaten die alle kennis al in huis hebben, maar te kijken naar talenten van mensen en hoe deze verder te ontwikkelen zijn, ontstaan nieuwe kansen."

Kijken naar talenten
"Vakinhoudelijk opleiden en investeren in begeleiding op en buiten de werkvloer heeft veel voordelen", vervolgt Caroline. "Je geeft werkzoekenden niet alleen een nieuwe kans op de arbeidsmarkt, maar je leidt kandidaten ook specifiek op voor datgene waar behoefte aan is."

Opleiden naar behoefte
IBN leidt via acht werkleerlijnen (zie ook kader) kandidaten op binnen kansrijke beroepen. In die werkleerlijnen leren kandidaten in de praktijk het vak. Caroline: "Juist de praktijk zorgt voor de scholing, uiteraard onderbouwd met theorie. Anders gezegd: je stemt het persoonlijke traject af op de behoefte van de kandidaat én het beschikbare werk. Op die manier zorgen we voor praktijkgerichte vakkrachten, die direct inzetbaar zijn binnen een bedrijf."

Uitsluitend winnaars
De kandidaat leert bij een werkgever of bij IBN stap voor stap de werkzaamheden in de praktijk. Caroline: "Samen met de werkgever en de kandidaat zelf bekijken we wanneer iemand toe is aan een volgende stap. Zodra de medewerker voldoende kennis en ervaring heeft opgebouwd kan hij in dienst bij de werkgever. Een prachtige situatie met uitsluitend winnaars!"

De werkleerlijnen van IBN:

Procesoperator
Medewerker ICT
Medewerker Logistiek
Medewerker Schoonmaak
Medewerker Assemblage en montage
Medewerker In-, om- en verpakken
Medewerker Groenvoorziening
Medewerker Kwekerij

Meer berichten