Directeur Bas van de Beeten.
Directeur Bas van de Beeten. Foto: Jowin Boerboom

Van de Beeten Veghel: grondig met daadkracht

Zakelijk 3.187 keer gelezen

"Hier zit dus alles in, hè." Directeur Bas van de Beeten kijkt tevreden naar de merknaam en payoff van zijn onderneming, grondverzetbedrijf Van de Beeten (Veghel). Het bedrijf heeft sinds kort een compleet nieuwe identiteit.

Merknaam, logo en payoff vullen elkaar perfect aan, stelt Bas. "We gaan grondig te werk: nauwgezet, diepgaand en professioneel. Daarnaast zijn we daadkrachtig. We houden van werk, korte lijnen en snelle beslissingen. Het geeft ons de energie die we helemaal terug laten komen in onze projecten. Zo wordt één plus één automatisch drie."

Onder- en bovengronds
Er zullen weinig Veghelaren zijn die Van de Beeten helemaal niet kennen. Tegelijk weet echter lang niet iedereen wat het bedrijf aan de Erpseweg nou eigenlijk doet. Bas legt het kort en bondig uit. "Ons bedrijf kent drie pijlers. Met Van de Beeten Infraprojecten verzorgen we de onder- en bovengrondse infra-activiteiten in de grond-, weg- en waterbouw. Dat kan van alles zijn: grond afgraven, ophogen, rioleringen aanbrengen, straatwerk aanbrengen, noem maar op. Met Van de Beeten Regieprojecten leveren we grondstoffen, materieel, materiaal en mankracht voor uiteenlopende projecten. Van de Beeten Buitenruimtelijke Projecten is er voor de aanleg van bedrijfstuinen, landgoederen, manegebodems, vijvers, grote natuurtechnische werken, infra-inrichtingen van campings, en zelfs natuurbegraafplaatsen. Kortom, we regelen alles, tot in de kleinste details, niet zelden tot grote verbazing van onze opdrachtgevers."

Orde en netheid
Dat oog voor detail is hét motto van Bas van de Beeten, de zoon van Cor, die het familiebedrijf in 1940 oprichtte. "Ik vind: discipline begint aan de keukentafel", aldus Bas. "Als het daar niet voor elkaar is, hoe kun je dan elders een goed werk maken? Daar ben ik heel gedreven in. Kom op een willekeurig moment langs en je zult zien: ons bedrijf klopt, het materieel en wagenpark is verzorgd, het terrein ligt er netjes bij en het kantoor is opgeruimd. Vaak denken mensen bij grondverzetters aan ruwe kerels, vuile machines, veel zand, stof en rommel. Wij laten zien dat het tegendeel waar is."

Nieuwe identiteit
Vorig jaar onderging het bedrijf een metamorfose. Naast de integratie van de nieuwe bedrijfsidentiteit, werd een compleet nieuw kantoorpand neergezet. "Zes weken hebben we onszelf de tijd gegeven", vertelt Bas. "Mensen om ons heen verklaarden ons voor gek: het zou ons nooit lukken. Op de dag af zes weken later zaten we weer aan onze bureaus. Ook dat is Van de Beeten: we zeggen wat we doen en we doen wat we beloven. Een eigenschap waar veel opdrachtgevers veel waarde aan hechten."

Snel schakelen
Wie de cijfers van het bedrijf bekijkt, raakt gemakkelijk onder de indruk. Zo'n 130 medewerkers, bijna 150 gemotoriseerde materieeleenheden (kranen, loaders, graafmachines, bulldozers, walsen, tractoren, bedrijfsauto's en nog veel meer) en een omzet die al meer dan een decennium jaarlijks met 25 procent stijgt. "Maar weet je", vertelt Bas. "Ik wil het helemaal niet over omzet hebben. Onze mensen zijn ons grootste kapitaal. De werkmentaliteit, de drive, de energie van onze collega's is groot! We hebben het materieel en de mensen om snel te kunnen schakelen, maar het belangrijkste: we wíllen snel schakelen."

Ambassadeurs
"Een tevreden klant is voor ons nog niet voldoende", vervolgt Bas. "Pas als het onze ambassadeurs geworden zijn, dan pas zijn we tevreden. Dat bereik je alleen door te luisteren naar elkaar. Natuurlijk, ook wij hebben moeilijke periodes gekend, tegenslagen gehad. Niets van wat we hebben opgebouwd, is vanzelf gekomen. Maar veerkracht, de energie om onze rug te rechten en door te gaan, dat zit gewoon in ons DNA. Wat we doen, is niet onderscheidend, iedereen kan een gat graven. Het is de wijze waaróp we dat doen. Tussen maken en máken zit een groot verschil. Dat maakt ons uniek."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant