Herman Molenaar (met trofee) is de nieuwe voorzitter van POM.
Herman Molenaar (met trofee) is de nieuwe voorzitter van POM. Foto: Jowin Boerboom

Herman Molenaar volgt Maddy Goossens op als voorzitter van POM

Zakelijk 1.485 keer gelezen

VEGHEL | Platform Ondernemend Meierijstad (POM) blikte dinsdagavond bij Hellings Machinebouw in Nijnsel traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Daarna werd het glas geheven op het nieuwe jaar. Maddy Goossens, voorzitter van POM, sprak de geïnteresseerden toe en nam tot slot afscheid als voorzitter. Herman Molenaar, managing director bij Vanderlande, volgt hem op.

Maddy vertelde dat hij blij is met de start van Startersnetwerk Meierijstad. "We hebben de aanzet gegeven voor het Startersnetwerk Meierijstad waardoor we, samen met de gemeente en de Rabobank, nieuwe ondernemers in onze gemeente kunnen helpen groeien door middel van bijeenkomsten en coaching. De trekkers van het Startersnetwerk Meierijstad zijn Rachel van de Greef en Lonneke van der Linde die we alvast veel succes wensen." De bereikbaarheid en mobiliteit van Meierijstad is een terugkerend fenomeen. Maddy: "Meierijstad is gebaat bij een zo optimaal mogelijke bereikbaarheid voor ondernemers, werknemers en inwoners. Met de A50, de N279, bedrijventerreinontsluitingen, vrachtwagen parkeren, snelfietsroutes en inzetten op andere vormen van vervoer op andere tijdstippen (mobiliteit) krijgt deze slagader voor het vestigingsklimaat in Meierijstad, de prioriteit die het moet hebben."

2019
Volgens Maddy zit Meierijstad op een economisch hoogtepunt. "Daar is niks mis mee, behalve wanneer we op onze lauweren gaan rusten. We hebben onze doelen staan om te zorgen dat we hier in Meierijstad het verschil maken en onze positie in Brabant en Nederland als 'Economische motor van Brabant' nog verder versterken. Daar moeten we continu scherp op blijven, nieuwe ideeën en activiteiten ondernemen en vooral doen."
POM wil samen met de gemeente gaan voor de kracht van samen. Maddy vervolgt: "In onze ogen is dat zorgen voor een klimaat waar in snel beslist wordt, onder het motto 'alles kan behalve wanneer het echt niet mogelijk is'. Een cultuur creëren van doen en kansen pakken. Zorgen dat er investerings- en vestigingsruimte is voor groei en nieuwe bedrijvigheid."

POM vindt de (grote) ondernemingen en daarbij het ondernemerschap de grote kracht van Meierijstad. "Dit moeten we gebruiken om aantrekkelijk te zijn en te blijven voor voldoende medewerkers en voor het aantrekken van talenten. Een propositie met lef, ambitie en gedragen door ondernemers zoals een woongemeenschap en de vorm van een bijzondere campus gaat hierbij helpen, maar dan moet de basis wel op orde zijn", vindt Maddy.
Jaarlijks werken naar schatting meer dan 10.000 arbeidsmigranten in Meierijstad. De ondernemersvereniging vindt dat er voor hen huisvesting moet worden gerealiseerd.

Een nieuw punt is het stimuleren van ondernemerschap en ontwikkeling. "We starten met interactieve bijeenkomsten en een leiderschapsprogramma voor ondernemers. Ook een mooi voorbeeld op dit gebied zijn de Road2University bijeenkomsten, georganiseerd door de Rotary."

Herman Molenaar
Tot slot nam Maddy afscheid als voorzitter van POM. Heman Molenaar volgt hem op. "Wij zijn blij en trots dat Herman onze nieuwe voorzitter is. Herman neemt het stokje van mij over en daar ben ik gruwelijk blij mee. Niet omdat ik het beu was, maar omdat Herman met zijn grote kennis, invloed én zijn warme hart voor Meierijstad de juiste man is voor deze volgende fase", besloot Maddy.

Maddy Goossens neemt afscheid als voorzitter van POM.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant