De Jumbo op de Boekt in Veghel-Zuid gaat bijna dicht.
De Jumbo op de Boekt in Veghel-Zuid gaat bijna dicht. Foto's Peter Kuijpers

Veghel-Zuid zwaait de Jumbo uit: 'Het leven gaat door'

Zakelijk 3.724 keer gelezen

VEGHEL | Na ruim elf jaar is het over en verdwijnt supermarkt de Jumbo uit Veghel-Zuid. De komende sluiting is al merkbaar in de leeg rakende schappen. Donderdag om 13.00 uur sluiten de deuren definitief en kan het uitruimen beginnen.

Op woensdag 27 februari opent supermarktketen Jan Linders op dezelfde plek een verbouwde winkel voor het publiek. In de residentiestad van Jumbo (Veghel) zijn er dan nog drie Jumbo winkels over. Nicole, welke trouwe bezoeker van de supermarkt op 't Zuid kent haar niet, is een van de langst werkende in de supermarkt op de Boekt. Ze is altijd getooid met een vrolijke lach: "Ik werk al elf jaar op deze plek. We waren voor Jumbo de eerste winkel in Veghel. Dat was best wel uniek toen. Ik heb het goed naar mijn zin gehad en je leert de mensen kennen. De meeste van mijn collega's gaan mee over naar onze nieuwe werkgever Jan Linders. Volgende week beginnen de trainingen al. Het leven gaat door."

Nicole: "Ik heb het goed naar mijn zin gehad hier." 

Ombouw
Het is niet meer zo druk in de winkel. Maria, uit de flat aan de overzijde, wandelt achter haar rollator: "Het zal nog wel even wennen zijn waar alles weer ligt straks, maar ik denk dat ze me dan bij 'Jan van de Linden' net als hier bij Jumbo, wel helpen. Ik ben blij dat er weer een nieuwe supermarkt komt." Of het nu Jan van de Linden is of Jan Linders. Maria komt sowieso terug. "Oja! Ik word wat vergeetachtig. Maar het is lekker dichtbij voor me." 

Verbouwing
Geert loopt naar de kassa: "Het is nu nog even behelpen, maar met Jan Linders die ik ken vanuit Erp is niets mis. Ik kwam er al ooit met mijn moeder." De uitvoerders van de aannemer lopen al oriënterend door de winkel. De parkeerplekken zijn al afgezet. De verbouwing kan beginnen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant