Team Rijkers Naaimachines!
Team Rijkers Naaimachines!

Rijkers Naaimachines bestaat 100 jaar en is klaar voor een creatieve toekomst

Zakelijk Bedrijvig Meierijstad 3.264 keer gelezen

Rijkers Naaimachines bestaat 100 jaar! Het oer-Veghelse familiebedrijf viert dat het hele jaar samen met haar klanten. Zo'n mijlpaal vraagt om een terugblik op de afgelopen eeuw... Of toch niet?

"Wij kijken veel liever vooruit", vertellen eigenaren Leo en Desirée. "Natuurlijk zijn we geweldig trots, honderd jaar is een schitterende mijlpaal. Maar we hebben vooral onwijs veel zin in de jaren die voor ons liggen."

Belevingsproduct
Dit voorjaar wordt de zaak grondig verbouwd. Leo: "De winkel wordt een stuk groter, we creëren meer ruimte om onze machines te tonen. We zijn officieel dealer van alle merken, en ieder van die merken willen we een optimaal podium bieden." Desirée: "Ons product is een belevingsproduct. We hebben niets tegen internet, integendeel, maar het echte gevoel bij een naaimachine krijg je in de winkel."

Maximale resultaat
Wie in zijn fysieke zaak investeert, investeert automatisch ook in zijn medewerkers en klantenkring. "We doen het met z'n allen", knikt Leo. "We nemen iedere nieuwe medewerker aan op karakter. Het vak kun je leren, de juiste motivatie niet. Iedereen in ons team heeft dezelfde drive: we willen onze klanten helpen om het maximale uit hun machine te halen. Dat hebben we altijd gedaan en dat blijven we ook in de toekomst doen."

De medewerkers van Rijkers Naaimachines hebben stuk voor stuk zin in de toekomst. Ze geven hun visie op jaren die voor hen liggen!

"Onze zaak is vooruitstrevend en heeft altijd de nieuwste ideeën en producten. We halen meer uit de klant en zijn machine dan hij of zij zelf voor mogelijk houdt. Zelf ben ik al 75 jaar oud, maar ik zou naaien graag onder de jongere generatie positiever op de kaart zetten. De jeugd heeft de toekomst!"
Piet Beversluis (15 jaar in dienst)

"Klanten zien onze zaak als een snoepwinkel. Ze komen al generaties lang doelgericht naar Veghel, in de wetenschap dat ze hier altijd goed geholpen worden."
Karin Snepvangers (20 jaar in dienst)

"Toen ik de kans kreeg om hier te komen werken, heb ik niet getwijfeld. De sfeer is goed, de winkel is toegankelijk voor iedereen én ik kan van mijn hobby mijn werk maken. Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging."
Cathy Brouwer (In dienst sinds 2019)

"De beleving die we altijd hebben gecreëerd, gaan we zeker proberen nog jaren voort te zetten. Want we zijn groot geworden door de klant voorop te zetten. Zo houden we plezier in de beleving van hoe ons werk moet zijn."
Hélène Rijk (35 jaar in dienst)

"Reeds tien jaar in dienst bij Rijkers Naaimachines, nog steeds met veel plezier. De uitdaging van de complete machines en het oplossen van de eventuele problemen hiervan, maakt iedere dag weer een leuke uitdaging. Contact met de klanten om samen deze machines draaiende te houden; daar word ik blij van."
Ted van Iperen (10 jaar in dienst)

"We zijn klaar voor de volgende honderd jaar, maar laten we eens beginnen met morgen. Onze klant kan op ons rekenen; op creatief gebied, maar ook als het aankomt op service en reparatie. Zo blijft Rijkers Naaimachines ook in de toekomst een begrip in de regio en ver daarbuiten."
Otto Verwoert (17 jaar in dienst)

"Creativiteit zit in iedereen en het is super leuk om daar mee bezig te zijn, naaien is een super leuke hobby. Het is mijn doel dat op klanten over te brengen."
Marion Lewis (15 jaar in dienst)

"Ons vak verandert, naaimachines worden steeds geavanceerder. Daarom blijven we ons voortdurend ontwikkelen en bijscholen in ons vak. Zo weten we zeker dat we ook de klant van de toekomst aan ons kunnen binden, met persoonlijke aandacht als belangrijkste meerwaarde."
Jelle Rijkers (4 jaar in dienst)

"Ik heb veel zin in mijn uitdaging bij Rijkers. Je ziet aan alles dat de medewerkers hun ziel en zaligheid in hun werk leggen. Voor mij is het daarnaast de techniek, die dit zo'n mooie uitdaging maakt. Het binnenwerk van een naaimachine is ontzettend interessant. Ik heb er veel zin in!"
Rémon Jansen (In dienst sinds 1 april 2019)

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Afbeelding
Afbeelding
Team Rijkers Naaimachines
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant