Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

IVS Dosing Technology investeert in toekomst

  •   401 keer gelezen   Zakelijk

IVS Dosing Technology heeft zich onlangs aangesloten bij de Triott-Group. Deze strategische zet past perfect in de visie van het Veghelse bedrijf: verder groeien en de afzetmarkt buiten de eigen landsgrenzen vergroten.

IVS Dosing Technology produceert doseersystemen voor stoom en vloeistoffen, die toegepast worden in de productie van mengvoeders. Of, zoals mede-eigenaar en technisch directeur Hans den Otter het verwoordt: "Voor alles in het productieproces van mengvoeders waar vloeistoffen en stoom bij komt kijken, hebben we een oplossing. Het klinkt misschien eenvoudig, maar er zit veel expertise in onze producten. Soms werken mengvoederproducenten bijvoorbeeld met installaties waar ruim twintig verschillende vloeistoffen in gemengd worden. Je kunt je voorstellen dat de juiste doseringen heel belangrijk zijn."

Internationale speler
Hans vormt samen met Frank Dielissen de dagelijkse leiding van het bedrijf, dat in 1984 werd opgericht door Franks vader Jo Dielissen. "Hij begon in Dinther, in zijn woonhuis, met een klein installatiebedrijf. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Nederland: we leveren aan meer dan driekwart van de mengvoederproducenten in ons land. Met 30 procent omzet uit het buitenland zijn we ook een internationale speler. Nu is het voor ons tijd om verder over de grens te kijken, want de markt verandert en producties verschuiven naar andere landen. Met de Triott-Group hebben we een internationale partner die wereldwijd opereert, en die hetzelfde denkt als wij. Korte lijnen, no-nonsense en een langetermijnvisie. Want dat was een voorwaarde: ons bedrijf met onze identiteit moest blijven voortbestaan."

Voor de Triott-Group is IVS de negende loot aan de succesvolle boom, die zich wereldwijd focust op het ontwerpen, leveren en inbedrijfstellen van installaties voor met name de diervoederindustrie.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Meer berichten