Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

'Noordkade is voor veel nieuwkomers factor die meespeelt om zich hier te vestigen'

Zakelijk 2.184 keer gelezen

In 2016 zei u in een interview met Stadskrant Veghel dat het toen de juiste tijd was om te investeren. Een vooruitziende blik…

"Ja, sindsdien is het alleen maar crescendo gegaan met de vastgoedmarkt. En het gaat nog steeds goed. Dat zie je aan de prijzen en de omloopsnelheid. Maar ook door de rente natuurlijk, die is historisch laag."

Woningen, bedrijfspanden, kantoorruimtes, overheidsgebouwen en panden in de agrarische sector: Raadhage biedt het complete pakket.

"Ik noem ons kantoor een full service kantoor. Daarin onderscheiden we ons ook. Stel dat iemand een pand in het buitengebied met bedrijfsbestemming wil aanschaffen en daarbij een woning wil bouwen; dan zijn wij op de hoogte van wetten, regels en mogelijkheden. Omdat we veel expertise in huis hebben, kunnen we niet alleen aan- en verkooptrajecten begeleiden, maar bemiddelen ook in huur of verhuur, schrijft taxatierapporten voor zowel particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen en rechtbanken. We begeleiden het gehele traject, vooral bij bedrijven is dat van belang. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen de aankoop. "

Er is door de jaren heen wel het een en ander veranderd in de makelaardij?

"Jazeker! Het compleet ontzorgen bij de aan- en verkoop van vastgoed is belangrijker geworden. We zijn aankoopmakelaar, verkoopmakelaar én raadgever. En natuurlijk speelt de digitalisering een grote rol. Vroeger kwamen mensen hierheen om foto's te bekijken, nu zijn ze door onze eigen website en een site als Funda veel meer op de hoogte."

Hoe is het gesteld met de leegstand van bedrijfspanden in Veghel?

"Die valt reuze mee. Sterker nog er: er staat weinig leeg wat bedrijfspanden en kantoren betreft. Ondernemers durven weer te investeren, mede door de economische omstandigheden. Kijk naar het bedrijventerrein Doornhoek, dat steeds meer gestalte krijgt. Na de crisis lag het even stil, maar nu wil de gemeente weer gaan uitbreiden. Er is veel vraag naar bedrijfshallen, ook in Rooi en aan de A50. Ook in het centrum zie ik een kentering. Natuurlijk is er sprake van leegstand, maar die is niet zo dramatisch als soms wordt voorgesteld. De grote ketens komen niet naar Veghel, maar je ziet dat ondernemers weer durven om een winkel te openen of bedrijf te starten. Bovendien streeft de gemeente ernaar om het centrum compacter te maken. Dat lukt niet van de ene op de andere dag."

De clientèle van Raadhage bestaat voor een groot deel ook uit mensen buiten de gemeente. Hoe kijken zij tegen Veghel aan?

"Enorm positief, dat valt me echt op. Het is ook jammer dat er in Veghel zelf soms wat negatief wordt gedaan. Kijk naar de Noordkade, dat heeft zo'n positieve impuls. Dat is voor veel nieuwelingen een factor die meespeelt om zich hier te vestigen. En dat heeft ook z'n weerslag op het centrum. Veghel is niet voor niets de grootste groeier in de regio. Veel sexyer dan vroeger!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant