Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

'Een gebouw mag nooit zomaar een gebouw zijn'

Zakelijk 888 keer gelezen

De oude, vertrouwde naam van Leenders Architecten & Ingenieurs is verdwenen uit het Veghelse straatbeeld. Alhoewel… Dat is maar deels de waarheid. Want de nieuwe naam van de onderneming bevat een respectvolle verwijzing naar het rijke verleden. Maak kennis met LA | Architecten Ingenieurs.

LA | Architecten Ingenieurs is in januari van dit jaar ontstaan, een half jaar nadat architect Anne-Marie Pors (50, voormalig eigenaar van Anne-Marie Pors Architect in Nuenen) officieel toetrad tot de directie van Leenders Architecten & Ingenieurs. Samen met Hans van den Tillaart vormt zij nu het kloppend hart van het bedrijf. Noud Leenders, die het bedrijf zo'n 35 jaar geleden oprichtte, deed in januari een stap terug. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met het bedrijf, op basis van vijf thema's.

1. De fusie
Anne-Marie: "Met het samengaan van mijn bedrijf en Leenders Architecten & Ingenieurs is er voor alle betrokkenen een wens in vervulling gegaan. Ik wilde heel graag een stap zetten naar een grotere organisatie, zodat ik andere, grotere projecten kon aanpakken. Tegelijkertijd zocht Hans een zakenpartner, nadat Noud had aangegeven te gaan stoppen. Ik kende Hans nog vanuit mijn studietijd en al snel bleek dat we nog steeds hetzelfde denken over ons vak. Het voelde meteen goed."

2. De nieuwe naam
Hans: "In november 2018 hebben we de fusie gevierd met onze klanten en relaties. Een mooi moment om ons bureau te presenteren, Anne-Marie te introduceren en de nieuwe naam te onthullen. Over de nieuwe naam hebben we lang nagedacht. We wilden de oude alleen vervangen als er een alternatief was dat écht goed voelde. Want het fundament dat Noud heeft gerealiseerd, heeft voor ons veel waarde en betekenis. De 'LA' in onze nieuwe bedrijfsnaam is dan ook een verwijzing naar wat hij heeft opgebouwd."

3. De visie
Anne-Marie: "Die verandert niet: we willen met onze ontwerpen een verschil maken, een gebouw mag nooit zomaar een gebouw zijn. Het moet karakter hebben, verrassend zijn, versterkend in de omgeving. Vaak zit hem dat in de details: die zorgen dat je in het voorbijgaan even stil blijft staan om nog eens goed te kijken. Om dat te bereiken, werken we met een team van professionals aan ieder project. Zo benutten we alle expertisen en komen we tot het beste resultaat. Een ontwerp van LA is dus nooit het ontwerp van één architect, maar altijd van het hele team én onze opdrachtgever."

4. De meerwaarde
Hans: "Particulier of ondernemer: we sluiten het liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium aan in de planvorming, om tot een verrassend ontwerp te kunnen komen. Je zult nooit standaard werk aantreffen met onze handtekening eronder. In de vorm, de functie, het gebruik van materialen; we proberen altijd anders te denken. Om een opdrachtgever echt goed te leren kennen, kruipen we als het ware in hun DNA. Waar sta je? Waar wil je naartoe? Welke visie heb je? Wat verwacht je van een ontwerp? Daarbij stoppen we niet bij de vormgeving van de buitenkant. Ook het technisch, integraal ontwerp van installaties, akoestiek, licht en lucht nemen we daarin mee."

5. De toekomst
Anne-Marie: "We willen onze vleugels verder uitslaan naar het zuiden van Nederland, daar liggen nog veel kansen om ondernemers en particulieren kennis te laten maken met ons bureau. Daarnaast blijven we innovatief en vooruitstrevend, in alle denkbare opzichten. Eén van de krachten van ons hechte team is dat we bij iedere nieuwe opdracht streven naar het beste resultaat en de onderste steen boven willen halen in de vraag van de opdrachtgever. Zo kunnen we het verschil blijven maken en mogen we hopelijk nog veel mooie gebouwen ontwerpen die de omgeving verfraaien en die onze opdrachtgevers bovenal met plezier gebruiken."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant