Nina Vogels staat van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te zwoegen in haar nieuwe restaurant.
Nina Vogels staat van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te zwoegen in haar nieuwe restaurant. "Er moet nog hard gewerkt worden, maar we krijgen het op tijd af."

Nieuw restaurant TWENTYNINE: Burgers, Beers, Wine & Dine gaat bijna open

Zakelijk 1.229 keer gelezen

VEGHEL | Het grote avontuur voor Nina Vogels (25) nadert met rasse schreden. Op 15 februari opent ze haar eigen horecazaak genaamd TWENTYNINE. "Het kriebelt waanzinnig. Met Klusbedrijf Vogels heb ik het wel gehad. Ik wil open!"

In april 2015 besloot Nina vol voor een eigen restaurant te gaan. Ze nam ontslag bij het P'rooflokaal en zocht contact met de pandeigenaren van het leegstaande pand op de Markt in Veghel waar voorheen 't Gat zat. "Het kostte me weinig moeite om de pandeigenaren Frank Smits en Frank Slippens te enthousiasmeren. Er werd van hun kant meteen meegedacht. Voor mij was het dit het moment om in te stappen, omdat het brouwerij vrij was. Ik kan zodoende mijn eigen bier en koffie kiezen." Het plan moest wel op papier worden gezet en dus zat Nina dagenlang te werken aan een bedrijfsplan. "Via crowdfunding onder bekende heb ik bijna de helft van mijn budget opgehaald. De Rabobank was ook positief en ze zijn erg betrokken. Via een lening heb ik de rest gefinancierd." 

Lief
Nina heeft ontzettend veel hulp gekregen van vrienden, (schoon)familie en toekomstige collega's. Ze wordt er bijna emotioneel van. "Intens gelukkig ben ik met ze. Mijn ouders zijn mijn steun en toeverlaat geweest en ook vanuit Jaaps (Van Herwaarden vriend van Nina) familie is de steun overweldigend. Speciale dank aan Dave van Heeswijk, omdat hij voor alles een oplossing heeft." De verbouwing liep niet echt van een leien dakje. "Na een rioleringsonderzoek bleek de hele riolering eruit te moeten. Dat zou in totaal negen weken vertraging opleveren. Dan zakt de moed wel even in je schoenen. Mijn vrienden en familie zijn zo lief voor me geweest, ondanks dat ik me af en toe gedroeg als Cruella De Vil. Uiteindelijk hebben we de vertraging kunnen reduceren tot een maand", vertelt Nina opgelucht.

Shared Dining
De zaak begint er langzaam uit te zien als een volwaardig restaurant. Nina vertelt wat de bezoekers kunnen verwachten. "Twentynine wordt een wijnbar met een volwaardige keuken. Het is zeker niet alleen een hamburgertent, al hebben we die wel. Hele bijzondere en lekkere zelfs. De producten zijn vers en lokaal gehaald. Zo komen de broodjes van Van Leur, het vlees van Pennings en ook de Sligro helpt enorm." Verder hanteert de 25-jarige onderneemster het concept shared dining. Hierbij delen de bezoekers kleine gerechtjes met elkaar. "Het assortiment is gevarieerd en bevat bijzondere creaties. Daarnaast hebben we een kleine kaart voor mensen die hun eten niet willen delen."

'Concurrentie met een knipoog'
Nina heeft haar team op orde en ze worden momenteel onderworpen aan verschillende trainingen en cursussen. "Ik wil zinnen als 'ik snap het niet of ik weet het niet' niet horen." In de grote steden lopen dergelijke initiatieven erg goed. "Ik heb marktonderzoek gedaan en een enquête gehouden. Uiteraard biedt dit geen garanties. Ik vul wel een gat in. Een vergelijkbare zaak als Twentynine kent Veghel niet." 15 februari begint het écht, maar tijdens carnaval kunnen feestvierders vast een hamburger komen happen. "Ik zet picknicktafels neer en heb een eigen bar." Toch bijzonder een eigen horecazaak naast de zaak (Fellows & Friends red.) van je vriend, vindt ook Nina. "We gaan de concurrentiestrijd met een knipoog aan. Hard tegen hard", lacht ze. Nina is blij met de aanwezigheid van haar buurman. "Jaap loopt al een aantal jaar mee en helpt mij met bijvoorbeeld de bestellingen. Achterin hebben we een deur die toegang geeft tot Fellows. Op dit moment is die alleen open tijdens speciale gelegenheden. Maar hoe mooi zou het zijn als in de toekomst mensen in Jaaps kroeg wachten met een drankje tot hun tafel bij mij gereed is."
Alvast reserveren? Dat kan via: www.twenty-nine.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant