Informatiebijeenkomst over het Nationaal ZorgFonds

Gezondheid 67 keer gelezen

VEGHEL | SP-afdelingsvoorzitter Guido Tubbing opende dinsdagavond in een zaaltje in Veghel vol bezorgde en betrokken mensen een informatiebijeenkomst over de ins en outs van het Nationaal ZorgFonds.

Allereerst schetste Guido de voorgeschiedenis. Vanaf april is men druk bezig geweest om mensen op te roepen zich als voorstander van een Nationaal ZorgFonds aan te sluiten bij de landelijke campagne. Met veel positieve reacties van burgers en mensen die werkzaam zijn in de zorg, die ook vinden dat het huidige zorgstelsel op de schop moet. KBO-Brabant stelt zich actief op en volgt daarmee het voorbeeld van SP, 50Plus, Partij voor de Dieren, FNV Zorg & Welzijn, Omroep Max en tal van cliëntengroepen en beroepsorganisaties in de zorg. De teller van het aantal geregistreerde sympathisanten staat inmiddels op 165.000.
Nils Müller, lid van het landelijk comité NZF, nam de bezoekers mee in zijn verhaal. Over de mythe van de marktwerking en de noodzaak van een stelselwijziging. Richting zorgverzekering zonder eigen risico, met een en hetzelfde basispakket voor alle Nederlanders, inclusief fysiotherapie, geestelijke gezondheidszorg en tandzorg. Dit in plaats van de miljardenreserves, bureaucratie en winsten van de huidige zorgverzekeraars. Hij pleit voor het op gang brengen van een zo massaal mogelijke beweging voor betere zorg en het opnieuw organiseren van solidariteit.
Ter afsluiting van de avond worden ideeën verzameld voor het vervolg. Ieder kan op eigen wijze een steentje bijdragen aan het verder doen groeien van de beweging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant