Tips van intellectuele vrouwen die veel lezen. Wat wil een man nog meer...
Tips van intellectuele vrouwen die veel lezen. Wat wil een man nog meer...

Boeken waar mannen nog iets van kunnen leren

Algemeen 526 keer gelezen

Boeken verrijken ons leven. Ze staan midden in de maatschappij en spelen een rol bij het bepalen van onze cultuur en identiteit. Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Mede daarom is 2016 uitgeroepen tot 'Jaar van het Boek'. Nu zijn er natuurlijk waanzinnig veel boeken die voor mannen leuk en interessant zijn. Onze redactie besloot contact te zoeken met de dames van Bibliotheek Veghel. Vrouwen!? Jazeker. Wij vroegen van welke boeken de man nog iets kan leren. Natasja de Groot voert het woord namens alle vrouwen van de bieb.

Een klein leven van Hanya Yanagihara
Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven, maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt. Natasja: "Dit boek gaat over vier studievrienden die samen hun weg zoeken in New York. Vriendschap is het belangrijkste thema in dit bijzondere boek."

Hay van Sander Donkers
De biografie van Barry Hay, de voorman van de langst bestaande rockband in Nederland, Golden Earring. Natasja: "Barry Hay is rock-'n-roll. Dat willen alle mannen toch wel een beetje zijn?"

Het einde van de man van Hanna Rosin
Beschrijving op basis van wetenschappelijk onderzoek van de veranderende verhoudingen tussen mannen en vrouwen in de moderne maatschappij. Natasja: "De rollen tussen de man en de vrouw draaien langzaam om. Erg belangrijk voor mannen om eens te lezen hoe dat in zijn werk gaat en wat de gevolgen zijn."

Wijze mannen van Susan Smit
Een serie interviews met min of meer bekende oudere mannen, waarin vooral persoonlijke kracht en levenswijsheid naar voren komen. Natasja: "Need I say more?"

Het smelt van Lize Spit
Nadat zij tijdens haar puberteit traumatische gebeurtenissen met twee jongens heeft meegemaakt, keert een jonge vrouw jaren later terug naar haar geboortedorp met een wraakplan. Ze stapt in haar auto met een blok ijs in de achterbak. Natasja: "Genadeloos en liefdevol. Dit boek verveelt geen moment."

Elke dag een uur van Léon de Kort
Een doorlopend verhaal over afzien, wilskracht, wielrennen en fietsen, schipperen tijdens de Tour de France en grenzen verleggen. Natasja: "Wielerjournalist Léon de Kort was een veel te dikke vijftiger toen hij eind 2013 begon met zijn sportieve project. Hij is nu dertig kilo lichter. Een ideaal boek voor te dikke vijftigers."

Natasja is verhalencoach bij Bibliotheek Veghel. Wanneer mensen niet zo goed weten wat ze willen lezen, zijn ze van harte welkom. "Kom vrijblijvend bij onze boekenapotheek binnen wandelen. Een week later heb je een passend advies", besluit Natasja.

Dit verhaal verscheen eerder in de mannenbijlage JEROEN van 19 oktober.

Karel Jonckheere (schrijver): 'Een boek is goed als men bang wordt dat het eens uit zal zijn.'
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant