Afbeelding

IRIS Vastgoed bouwt veertig huizen in Veghels Buiten

Wonen 1.682 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel en directeur Robert Hellings van IRIS Vastgoed hebben maandag 31 oktober de realisatieovereenkomst ondertekend die de bouw van deze huizen mogelijk maakt. Het gaat om 12 koopwoningen in verschillende prijsklassen en 28 sociale huurwoningen voor wooncorporatie Area.

IRIS Vastgoed gaat de huizen bouwen in Buurtschap De Kloostertuinen, ten zuiden van de Erpseweg. In dit buurtschap worden in totaal zo'n 185 woningen gebouwd, door verschillende bouwbedrijven. Naast het bouwplan van IRIS Vastgoed zijn al meerdere grootschalige projecten in Veghels Buiten in de verkoop.

Mooi initiatief
"De gemeente is blij met het bouwplan van IRIS Vastgoed", vertelt wethouder Goijaarts enthousiast. "Aan sociale huurwoningen is altijd veel behoefte. IRIS bouwt er nu maar liefst 28. Dat is goed voor Veghel." Volgens directeur Hellings van IRIS is er ook voldoende vraag naar de te bouwen koopwoningen. "We hebben al 50 belangstellenden voor de 12 huizen. Ze zijn gunstig geprijsd en hebben een ideale ligging. Je woont hier midden in het groen en toch vlakbij het centrum van Veghel met alle voorzieningen."

Koetshuizen en Abdijwoningen
Er worden twee typen koopwoningen gebouwd, Koetshuizen en Abdijwoningen. Elk type heeft een eigen karakter en verschillende indelingsvarianten. Ook zijn er diverse uitbreidingsmogelijkheden. De verkoop van de huizen start binnenkort, de verhuur begin volgend jaar. De bouw is gepland in het voorjaar van 2017.
Meer informatie is te vinden op www.veghelsbuiten.nl.

'Je woont hier midden in het groen en toch vlakbij het centrum van Veghel met alle voorzieningen.'
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant