Peter Ouwehand en Jan Goijaarts tijdens de ondertekening van de samenwerking.
Peter Ouwehand en Jan Goijaarts tijdens de ondertekening van de samenwerking.

Nog meer nieuwe huizen in Veghels Buiten

Wonen 1.328 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel en directeur Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw hebben dinsdag 22 november de realisatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van vijftien huizen in Veghels Buiten. Het gaat om negen koopwoningen en zes sociale huurwoningen voor wooncorporatie Area.

Ouwehand gaat de huizen bouwen in Buurtschap De Kloostertuinen, ten zuiden van de Erpseweg. In dit buurtschap worden in totaal zo'n 185 woningen gebouwd, door verschillende bouwbedrijven.

Welkom
"De gemeente is uiteraard weer blij met dit bouwplan", vertelt wethouder Goijaarts. "We merken dat de woningmarkt in de lift zit en dat er veel belangstelling is voor nieuwe huizen. De kavel- en huizenmarkt in Veghels Buiten trok afgelopen zaterdag ook weer bijna 200 bezoekers. Nieuwe bouwplannen zoals deze zijn dan ook heel welkom in Veghel."

Leven in de Brouwerij
Het bouwplan van Ouwehand heet De Brouwerij. Het ontwerp voor de woningen is geïnspireerd op de kloostertuinen van vroeger, waar men hop en mout verbouwde. "De Brouwerij combineert een gevarieerd en sprekend design met gevoel voor landschap, duurzaamheid en betaalbaarheid," vertelt directeur Peter Ouwehand. "Het is het Brabantse buitenleven van toen, met de faciliteiten en mogelijkheden van nu."

De verkoop van de huizen start in het eerst kwartaal van 2017. Koopprijs vanaf 190.000 euro. Meer informatie is te vinden op www.veghelsbuiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant