Annemieke van de Ven vertrekt naar Oss (Foto: Peter Kuijpers).
Annemieke van de Ven vertrekt naar Oss (Foto: Peter Kuijpers).

CDA-fractie draagt Annemieke van de Ven voor als wethouder in Oss

Politiek 1.229 keer gelezen

VEGHEL | De CDA-fractie draagt Annemieke van de Ven voor als opvolger van René Peters voor de resterende Raadsperiode. Die loopt tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De Gemeenteraad besluit hierover op 15 december 2016. De portefeuille blijft in de kern onveranderd: zorg en welzijn.

Annemieke van de Ven is wethouder in Veghel waar zij ook woont. Deze gemeente gaat per 1 januari 2017 op in de nieuwe fusiegemeente Meierijstad. Sinds 2010 heeft zij de leefbaarheidsportefeuille met onder andere Openbare Ruimte, Natuur en Milieu, Water, Vastgoed, Burgerparticipatie, Coördinatie Wijk- en Dorpsraden. Van 2006 tot 2008 was zij wethouder Maatschappelijke ondersteuning  (WMO), Gezondheidszorg, Integratiebeleid, Emancipatiebeleid. Daarnaast is ze Lid van de Raad van Toezicht van welzijnsorganisatie Divers 's-Hertogenbosch, Voorzitter van het regiobestuur Zonnebloem regio De Leijgraaf en Algemeen Bestuurslid CDA Brabant.

Veghel
Het dienstverband van Van de Ven als wethouder in Veghel eindigt op 1 januari in verband met de fusie. De CDA-politicus werd gekozen in de nieuwe raad (Meierijstad) met voorkeursstemmen maar weigerde plaats te nemen in de raad. Ze zou wel beschikbaar zijn als wethouder, maar heeft nu dus iets anders gevonden.

Toelichting keuze
Mari van Kilsdonk, fractievoorzitter van het CDA in Oss, zegt over deze keuze: "Het gaat om een periode van één jaar en enkele maanden. Er speelt veel en er is weinig gelegenheid voor inwerken. Ervaring is daarom belangrijk. Annemieke is een ervaren wethouder die vertrouwd is met het sociale domein. Zij is vanuit de regionale samenwerking As50 goed bekend met Oss en heeft een breed, relevant netwerk. Dat is belangrijk voor de regionale rol die Oss op dit terrein speelt." Annemieke van de Ven is blij met deze kans: 'Het is een mooie kans dat ik mijn bijdrage vanuit het CDA voor de gemeente Oss mag leveren en het werk van iemand als René mag voortzetten."

Vertrek René Peters
René Peters maakte eerder bekend op 15 december 2016 af te treden als wethouder zorg en welzijn. Dit in verband met zijn kandidatuur voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Hij staat derde op de lijst van het CDA.

Annemieke van de Ven uiterst rechts op de foto vertrekt naar Oss.
Afbeelding
René Peters.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant