Afbeelding

Buurtverenigingen samen op de bres voor een AED

Gezondheid 231 keer gelezen

KELDONK | Buurtvereniging D'n Driehoek uit Keldonk en het buurtschap Boerdonksedijk-2 hebben afgelopen zomer de handen ineen geslagen om een AED in hun buurt te verwezenlijken. Wat aanvankelijk een hele kluif leek veranderde al snel in een uitgelezen kans om op de hoek Trentweg-Boerdonksedijk een AED te plaatsen.

Het feit dat de plek waar de AED was gepland zich uitstrekte over drie dorpsgrenzen maakt dit project extra bijzonder. Omwonenden binnen een één kilometer van het geplande AED-punt werden tijdens een gezamenlijke actie benaderd. Zij zeiden veelal direct en zonder daarover te hoeven nadenken hun financiële medewerking toe.
De vele positieve en enthousiaste reacties zorgden er voor dat de initiatiefnemers besloten de volledige afronding van de actie niet af te wachten. Al op 23 augustus werd de AED in overleg met Veghel Hartsave geplaatst
In vergelijking met dichtbevolkte wijken en dorpen blijkt de financiering van een AED in het buitengebied vaak een iets grotere uitdaging. Het vergt simpelweg een hogere eigen bijdrage per bewoner. De gemeente Veghel ondersteunde de aanschaf door 50 procent van de kosten voor haar rekening te nemen. De rest van het bedrag moesten de bewoners zelf bij elkaar sprokkelen.

Sponsoren
Naast de bijdragen van buurtbewoners ontvingen Buurtvereniging D'n Driehoek en het buurtschap Boerdonksedijk-2 onlangs ook bijdragen van Stichting Agrarisch Boerdonk, de organisatie van de Buffelrun, Stichting Algemeen Boerdonks Belang en de Stichting Dorpsraad Keldonk.

Mede door de medewerking van deze organisaties is het buitengebied tussen Keldonk en Boerdonk er een stuk veiliger op geworden. Niet alleen veiliger voor de bewoners maar ook voor hen die in het gebied verblijven; bijvoorbeeld als fietser van de mooie knooppuntenroute.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant