Stefan van de Ven, Jan Goijaarts en Clemie van Wanrooij.
Stefan van de Ven, Jan Goijaarts en Clemie van Wanrooij.

VOF bouwt 170 huizen in Veghels Buiten

Wonen 2.573 keer gelezen

VEGHEL | Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel en Bouwbedrijf Van Wanrooij uit Geffen, samen de VOF Veghels Buiten, gaan 170 huizen bouwen in Buurtschap Het Gehucht in Veghels Buiten. Wethouder Jan Goijaarts van de gemeente Veghel en directeuren Stefan van de Ven en Clemie van Wanrooij van de beide bouwbedrijven tekenden dinsdag 20 december het contract. Het gaat om 145 koopwoningen en 25 huurwoningen.

De huizen worden in drie fasen van telkens zo'n 50 woningen gebouwd. In het vierde kwartaal van 2017 zal de bouw van de eerste fase starten.

Waardevolle toevoeging
"De gemeente is verheugd dat deze twee Veghelse bouwbedrijven samen gaan bouwen in Veghels Buiten", vertelt wethouder Goijaarts. "Dat weerspiegelt hun betrokkenheid bij de gemeente en bij dit bijzondere woongebied. We vinden het ook heel fijn dat zij verspreid over een aantal jaren een heel buurtschap gaan realiseren. Dat geeft continuïteit en is een waardevolle toevoeging aan Veghels Buiten en aan de gemeente Meierijstad. "

Dorps buurtschap
Buurtschap Het Gehucht ligt tussen de Erpseweg en 't Ham, ten oosten van de Langsteeg. Naast de 170 huizen die de VOF gaat bouwen zijn er ook 15-20 bouwkavels, die door de gemeente worden verkocht. Dit type buurtschap is geïnspireerd op de Brabantse gehuchten van vroeger. Er is een centraal plein, van waaruit de lichtgebogen straten ontspringen. Een mix van rijwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen staat door elkaar, zonder duidelijk patroon. "Het is alsof je in een dorp woont," zegt Stefan van de Ven. "Hier vind je weer de sfeer van vroeger, maar met het comfort van nu," vult Clemie van Wanrooij aan.

De verkoop van de huizen start medio 2017. Meer informatie is te vinden op www.veghelsbuiten.nl.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant